« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
JVPV

Osječko-baranjski vatrogasci samo u lipnju imali preko 1,600 intervencija

Uzme li se u obzir da je u čitavoj 2009. bilo 'samo' 1387 intervencija, lako je zaključiti da su osječko-baranjski vatrogasci ove godine imali pune ruke posla

(Jure Mišković/CROPIX)
Više o

vatrogasci

,

Osijek

,

Dimitri from Paris

,

oš Ivana Lovrića

Od 31. svibnja do 28. lipnja, u vrijeme velikih poplava u Osječko-baranjskoj županiji, vatrogasci su intervenirali više od 1600 puta, više nego u cijeloj prošloj godini kad je bilo 1387 intervencija, rečeno je danas na konferenciji za novinare u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi (JPVP).

Zapovjednik JPVP-a i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan kazao je kako su vatrogasci bili najzaposleniji od 1. do 3. lipnja, kad su na raznim mjestima u Županiji intervenirali oko 900 puta, crpeći vodu i spašavajući građane koje su ugrožavala klizišta zemlje. Također su gradili nasipe te obavljali druge poslove kako bi spriječili opasnosti od velikih količina oborina i visokih vodostaja.

>> Vatrogasci spašavali papigu i vlasnika

>> Izgrađen prvi križ u spomen na stradale vatrogasce

>> Halo vatrogasci?! Gori vatrogasna postaja

Dodao je kako pripadnici vatrogasnih postrojba još crpe vodu iz poplavljenih objekata, a sudjelovali su i u saniranju više od 2000 bunara. Predsjednik županijske vatrogasne zajednice Franjo Bartolić ocijenio je kako su velike poplave u porječjima Drava i Dunava zadnjih godina sve češće. Stoga je potrebno, dodao je, obnoviti opremu i ojačati sustave za obranu od poplava kako bi za mogućih novih poplava vatrogasci bili još djelotvorniji. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 16:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh