« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POZITIVA

Kosor: Od jučer brojimo samo zatvorena poglavlja

VIDEO: Hrvatska je premijerka na današnjoj sjednici vlade opet pozvala socijalne partnere na dijalog i napomenula kako je država na pragu ulaska u Europsku uniju

vlada hrvatska kosor jadranka sjednica
vlada hrvatska kosor jadranka sjednica (Damjan Tadić/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

hrvatska vlada

,

zakon o pravima branitelja

Premijerka Jadranka Kosor i s današnje je sjednice Vlade ponovno pozvala socijalne partnere na razgovor i dijalog. Pozivam socijalne partnere na razgovor i dijalog na provedbi programa gospodarskog oporavka na dobrobit Hrvatske, jer ako se ne provede neće biti dobro, kazala je Kosor dodajući kako iskreno vjeruje u socijalni dijalog, socijalno partnerstvo.

Pritom nije komentirala najnovije podatke sindikata o više od 813 tisuća potpisa građana na zahtjev za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu niti traženje sindikata da Vlada to prihvati i prizna kao uspješno proveden referendum i iz procedure povuče izmjene ZOR-a.

Na početku današnje sjednice, premijerka se osvrnula i na jučerašnje otvaranje triju zadnjih poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU. "Od jučer ne brojimo brojeve otvorenih nego samo zatvorenih poglavlja", kazala je Kosor.

Istaknula je kako je to izazov, ali i velika obveza za sve da nastave raditi na poslovima vezanim za zatvaranje poglavlja i ispunjavanje mjerila za zatvaranje, a kako bi se do kraja godine završio tehnički dio pregovora.

Pritom je ponovno pozvala da se do kraja, bez straha i odustajanja provede program gospodarskog oporavka. I taj program treba gledati u kontekstu ulaska u EU, kako bi Hrvatska u EU ušla kao gospodarski snažna država, kazala je. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh