« Žene
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ŠOPINGMANIJA

Osjećate se potišteno? Odite u shopping!

Evo i znanstvenih dokaza za činjenicu koju i sami sigurno već dugo znate! Tko još treba čokoladu, seks ili teretanu?

Fotografija vijesti
Više o

shopping

,

odjeća

,

shopping centar

,

cipele

Znanstvenici su napokon potvrdili ono što svaka moderna djevojka već odavno zna. Ukoliko se osjećate loše ne mijenjajte vaše navike već vašeg frajera, a nakon toga se počastite jednim dobrim shoppingom.

Ako je vjerovati znanstvenoj studiji, svaki puta kada sebe počastite nekakvim zgodnim komadom odjeće ili obuće to ima dugoročni pozitivni utjecaj na vaše raspoloženje.

Istraživanje, koje je došlo kao naručeno u ova teška ekonomska vremena, moglo bi pozitivno utjecati na vlasnike trgovina koji već duže vrijeme muku muče sa padom prodaje i potrošnje.

Istraživači su napravili stotine intervjua sa kupcima u šoping centrima te mnoge od njih zamolili da vode detaljne dnevnike o svojim kupovnim navikama, kupnjama koje su ih oraspoložile te onima koje su požalili.

Rezultati su pokazali da ljudi koji loše raspoloženi na putu do trgovine imaju puno veće šanse za impulzivnu kupovinu.

62 posto ispitanika reklo je kako su kupili nešto kako bi se oraspoložili a 28 posto je reklo da su se počastili nečime kako bi proslavili neki uspjeh u poslovnom ili privatnom životu.

Studija objavljena u američkom časopisu za psihologiju i marketing zaključuje kako je kupovina vrlo efikasan način terapije, koji uz gotovo nepostojeće nuspojave ima pozitivan učinak na raspoloženje.

„Mi ovdje ne predlažemo da svi u svakom trenutku trebaju posezati za kupovinom kao načinom da se riješe stresa i lošeg raspoloženja. Sve što smo mi pokušali jest pokazati kako nisu potpuno krivi trgovački slogani koji kupce mame na kupovinu obećavajući im da će se zbog toga bolje osjećati." rekle su autorice istraživanja.

Zanimljiv je i podatak kako je samo jedna jedina osoba u cijelom istraživanju rekla kako žali za time što je potrošila puno novaca kako bi se bolje osjećala. Zar je moguće da su istraživači opet intervjuirali na Lindsay Lohan?

21.06.2011. 14:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    21.06.2011. 15:34
    jel ovo neka zajebancija ili?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh