« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LOV NA RADNA MJESTA

Osijek: Na 3. Sajmu poslova predstavlja se 65 izlagača

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako ovaj grad ima najmanju stopu nezaposlenosti u Slavoniji i Baranji, koja iznosi 13 posto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Osijek

,

Sajam poslova

,

Krešimir Bubalo

,

Slavonija i Baranja

U Osijeku se danas održava 3. Sajam poslova, na kojemu se predstavlja 65 izlagača - 40 poslodavaca i 25 znanstveno-obrazovnih ustanova.

Tražiteljima zaposlenja na sajmu će se ponuditi oko 700 slobodnih radnih mjesta. Otvarajući sajam predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora Dragan Kovačević kazao je kako u vrijeme krize država, lokalna samouprava te Zavod za zapošljavanje imaju zadaću provoditi proces cjeloživotnog obrazovanja u koji je danas uključeno svega oko 3 posto stanovništva.

Naveo je kako je Vlada prošle godine svojim mjerama očuvala makroekonomsku stabilnost te istaknuo kako će se ove godine, putem Fonda za pomoć gospodarstvu, suradnjom države i poslovnih banaka, gospodarstvu osigurati potpora od oko 10 milijardi kuna za reprogramiranje postojećih obveza i nove investicije.

Pročelnik osječke Područne službe Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Anto Barukčić kazao je kako je u Osječko-baranjskoj županiji na kraju veljače evidentirano više od 34.000 nezaposlenih osoba, te kako se organizacijom sajma poslova pokušava smanjiti nezaposlenosti i povećati konkurentnost radne snage u toj županiji.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako ovaj grad ima najmanju stopu nezaposlenosti u Slavoniji i Baranji, koja iznosi 13 posto. Izvijestio je kako gradska uprava, uz različite potpore obrtnicima i poduzetnicima, priprema osnivanje poslovne zone "Tenja", gdje je prodano 26 od 27 zemljišnih parcela. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 13:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh