« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MILIJUNSKI PLANOVI

Siemens namjerava graditi vjetroelektranu u britanskim teritorijalnim vodama

Njemački konglomerat najavio je prošle godine da će investirati milijune eura u gradnju vjetroelektrana u regiji Sjevernog mora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Velika Britanija

,

Siemens

,

Sjeverno more

,

vjetroelektrana

Njemački inženjerski div Siemens objavit će planove o više od 75 milijuna funti vrijednom ulaganju u turbine pokretane vjetrom u regiji Sjevernog mora, izvijestili su u ponedjeljak britanski mediji.

Njemački konglomerat najavio je prošle godine da će investirati milijune eura u gradnju vjetroelektrana u regiji Sjevernog mora, napomenuvši da je uz britanske razmatrao i lokacije u njemačkim i danskim teritorijalnim vodama, piše londonski dnevni list The Guardian.

List je prenio da se Siemens dogovorio s višim dužnosnicima britanske vlade o lokaciji nedaleko istočne obale Britanije, dodajući da će vjeroelektrana zaposliti 700 radnika.

Nitko iz Siemensa UK nije bio dostupan za komentar. Prošlog je tjedna britanska vlada objavila planove o osnivanju banke za financiranje ekološki prihvatljivih projekata, uključujući proizvodnju struje uz niske emisije stakleničkih plinova, primjerice u vjetroelektranama. Banka će na raspolaganju imati milijardu funti. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh