« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SAZNAJEMO

Osiguranja za nautičare

Rizici postoje u svim djelatnostima i sportovima, pa tako i uživanje u moru i plovidbi ponekad nosi neugodnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (UNIQA)
Više o

plovila

,

Uniqa osiguranje

,

iPod Shuffle

Nezgode pri upravljanju plovilom, navigacijske pogreške, sudar s drugim plovilom, udar, nasukavanje, havarije, požar ili krađa nisu situacije koje nautičar želi doživjeti, međutim oni se događaju.

Kao osiguranje s dugom tradicijom u osiguranju brodica i vrsni poznavatelj branše i potreba nautičara UNIQA predstavlja Plovidbu & Sigurnost - paket osiguranja za brodice u charteru i Nautimu - paket namijenjen vlasnicima jahti i brodica u privatnom korištenju.

Nautima

Nautima je zaštićena marka, europskim nautičarima desetljećima simbol vrhunskog osiguranja za 40.000 brodica koje plove diljem svijeta. Nautima obuhvaća nekoliko vrsta osiguranja: kasko, osiguranje strojeva i strojne opreme, elektronike, zatim osiguranje od odgovornosti i osiguranje nezgode.

Kasko osiguranjem osigurane su sve opasnosti kojima su plovilo i osigurani predmeti izloženi: nestanak, uništenje ili oštećenje brodice. Uz to obuhvaćeni su i troškovi vađenja olupine i troškovi zbrinjavanja do visine ugovorene osigurane svote bez plaćanja dodatne premije. U okviru osiguranja strojeva i strojne opreme te osiguranja elektronike osigurana je i zamjena uređaja; uništenje ili oštećenje, zatim troškovi koji se odnose na spašavanje i vuču, dodatni troškovi za hitnu dostavu ili prijevoz zrakoplovom.

Osiguranjem odgovornosti obuhvaćena je odgovornost voditelja broda, odgovornost u vezi s vučom skijaša na vodi i letača zmajem te odgovornost vučenog skijaša na vodi, odgovornost u vezi s držanjem, posjedom i uporabom pratećeg plovila.

Osiguranje nezgode obuhvaća sve slučajeve nezgode koje se mogu desiti osobama tijekom boravka na plovilu. Također, osiguranjem su obuhvaćene i nezgode tijekom ulaska ili prilikom napuštanja plovila kao i nezgode tijekom kupanja i plivanja s plovila, nezgode tijekom skijanja na vodi i nezgode tijekom boravka na kopnu.

Plovidba & Sigurnost

Paket osiguranja namijenjen charter bazama obuhvaća osiguranje od odgovornosti vlasnika odnosno korisnika plovila, kasko, osiguranje od otkaza chartera, osiguranje charter kaucije, osiguranje od nezgode, osiguranje od odgovornosti charter baza te osiguranje od odgovornosti profesionalnih skipera kao i osiguranje posade.

Vlasnici agencija za najam plovila prepoznali su značaj ovog sveobuhvatnog paketa kao i sigurnost koju im za neometano odvijanje poslovanja on nosi. Pritom su apsolutni hitovi osiguranje od odgovornosti charter baza te osiguranje od odgovornosti profesionalnih skipera.

Za sve informacije nazovite besplatni info telefon 0800 200 001.

18.06.2010. 11:37:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh