« Seks
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
ISPROBAJTE

Osam lako dostupnih afrodizijaka

Imate problema u seksualnom životu? Razlozi mogu biti različiti, od stresa, alkohola, pa čak i do medicinskih problema. U međuvremenu isprobajte ovu hranu kako bi ste podigli libido

Prirodni afrodizijaci nadohvat ruke
Prirodni afrodizijaci nadohvat ruke (Shutterstock)
Više o

voće

,

afrodizijak

,

cimet

,

tuna

,

avokado

,

špinat

1. Tuna - Gillian McKeith, nutricionist i autorica knjiga "Ono ste što jedete" i "Kako hrana može liječiti", objašnjava da su omega 3 masne kiseline odlične za one koji pate od impotencije. Dodaje kako riba poput tune, sardina ili skuše dva do tri pita tjedno može pomoći rješavanju ovog problema.

2. Špinat - lisnato zeleno povrće odličan je izvor željeza i kalcija. U slučaju da ne znate, mišići trebaju kalcij kako bi se mogli stegnuti ili proširiti.

3. Cimet - osušena kora cimeta oduvijek se koristi kao ukusan začin i kao dobar afrodizijak.. Legenda kaže da je kraljica od Sabe zadivila kralja Solomona ne samo svojom pameću i bogatstvom, već i mirisom. Kada je stigla u Jeruzalem, prije nego što će se sresti s kraljem, namazala tijelo uljem od cimeta. Kralj Solomon nije mogao da joj odoli. Aromaterapija cimetom također je korisna prilikom stimuliranja osjetila.

4. Bobičasto voće - probajte jagode, borovnice ili kupine. Sve sadrže cink, koji je potreban za zdrav reproduktivan sustav.

5. Repa - možda nije omiljeno povrće, ali repa je poznata po tome da jača imunitet. Osim toga, sadrži nutrijente koji pomažu jetri, koja pak pomaže pri proizvodnji spolnih hormona. Korijenasto povrće također je bogato željezom, kalcijem i kalijem koji su potrebi da bi se održala zdrava cirkulacija reproduktivnih organa.

6. Banane - ako želite poboljšati vaše raspoloženje i seksualnu želju isprobajte ovo tropsko voće. Ne samo da je bogato alkaloidnom supstancom po imenu bufotenin, koja podiže raspoloženje, već sadrži i vitamin B6 koji pomaže regulaciji nivoa testosterona.

7. Avokado - Asteci su drvo avokada nazivali "Ahuacuatl" što znači drvo testisa. U stvari, vjerovali su da plodovi, koji u paru vise sa grana, predstavljaju "biljnu jednakost" testisa. Stoga su bili ubijeđeni da muškarac koji jede avokado ima veliku ljubavnu moć. Osim toga, avokado sadrži folnu kiselinu koja pomaže obnovi energije te vitamine B6 i E koji su ključni za normalno funkcioniranje reproduktivnih organa.

8. Jabuke - znate što se kaže za ovo voće? Pojedi jednu jabuku svaki dan i nećeš trebati doktora. To je zato što jabuke sadrže flavonol quercertin, koji ima priznata protuupalna svojstva, a štiti i prostatu čije funkcioniranje je taođer bitno za libido.

03.04.2013. 23:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh