Orašastim plodovima protiv upala
Istraživanje provedeno na Harvardu povezuje redovitu konzumaciju orašastih plodova sa smanjenjem rizika za upalne procese u organizmu
Orašasti plodovi izuzetno su zdravi po svome sastavu, a uz to imaju jednu vrlo važnu karakteristiku - smanjuju rizik za upalne procese u organizmu, tvrdi novo istraživanje provedeno na Harvardu.
American Journal of Clinical Nutrition piše kako je ova pojava uočena kod osoba koje pojedu šaku orašastih plodova prosječno pet dana u tjednu.
Upale su već ranije povezane s povećanjem rizika za niz kroničnih bolesti, uključujući dijabetes i bolesti srca.
Znanstvenici dobivene nalaze objašnjavaju učinkom vlakana, magnezija, antioksidansa i drugih hranjivih tvari prisutnih u orašastim plodovima.
U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 5000 osoba praćenih od 1986. godine.
Ranije studije su već ukazale na manji rizik za pretilost kod osoba koje često konzumiraju orašaste plodove.
Novi komentar