« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
MALE RUKE

OPPO, Vivo i Xiaomi udružuju snage u izgradnji App platforme

Platforma je trebala biti predstavljena u ožujku ove godine, ali zbog utjecaja epidemije koronavirusa sve može biti odgođeno

Kinezi u naletu
Kinezi u naletu (Arhiva)
Više o

Xiaomi

,

Oppo

,

Vivo

,

app platforma

Kineska tri glavna proizvođača mobilnih telefona OPPO, Vivo i Xiaomi (Huawei nije član saveza kako se prvobitno pisalo) udružili su se u izgradnji App platforme koja bi trebala olakšati programerima lakše objavljivanje aplikacije u platforma gore navedenih proizvođača mobilnih telefona.

Savez se naziva "Global Developer Service Alliance" (GDSA) ", a programeri izvan Kine mogu, ako žele,  prenijeti svoje aplikacije na platformu. Hoće li to učiniti i u kojem postotku trenutno je nepoznato.

Činjenica je, Google Play i App Store uzimaju previsoke naknade programerima pa primjerice Netflix zaobilazi App Store, a Fortnite pruža igračima preuzimanje APK igara sa svoje web stranice.

Reuters navodi da usporavanjem rasta prodaje pametnih telefona ovaj prelazak softvera i usluga donijeti će veću zaradu kineskim proizvođačima mobilnih telefona. Početni opseg platforme obuhvatio je 9 zemalja, uključujući Indiju, Indoneziju i Rusiju.

Platforma je trebala biti predstavljena u ožujku ove godine, ali zbog utjecaja epidemije koronavirusa sve može biti odgođeno.

Piše: Sanja Ledinek
19.02.2020. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh