« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
NOVOSTI

Kingstonova enkriptirana IronKeyserija D300

Serija IronKey USB ima FIPS 140-2 certifikat razine 3, što znači da ispunjava ključne vladine zahtjeve poput fizičke zaštite od neovlaštenog pristupa, jakog kriptografskog ključa za upravljanje

Kingston IronKey
Kingston IronKey (Kingston)
Više o

Kingston

,

IronKey

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica zadužena za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških rješenja, objavio je da je njegova IronKeyTM D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine.

To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

NIAPC je osnovan na temelju INFOSEC direktive i osigurava da se u skladu s NATO sigurnosnim politikama ocjenjuju i odobravaju za upotrebu samo kriptografski proizvodi koji su razvijeni u zemlji članici NATO- a. Serija IronKey D300 je sada uključena na ovaj popis, što znači da je kvalificirana za enkriptirani Flash drive koji zadovoljava razine zaštite podataka koje je uspostavio NATO radi zaštite informacija od gubitka ili cyber napada. Osjetljivo prenošenje podataka mora biti zaštićeno, jer svaki gubitak ili kršenje može rezultirati štetom snagama NATO-a, njegovim članicama ili misiji.

"Zadovoljstvo nam je da su IronKey D300 serije sada certificirane, pridružujući se nekim od naših enkriptiranih USB-ova koji su certificirani u prošlosti, poput D100 i D200. To kupcima pokazuje da je diljem NATO-a i vladinih agencija njegovih članica IronKey dobro poznata i pouzdana robna marka za osiguravanje podataka ograničene razine," rekao je Oscar Escayola, BM Flash Manager EMEA. "Kingston je posvećen stvaranju enkriptiranih USB-ova koji štite podatke na vojnoj i državnoj razini, tako da kupci s visokim zahtjevima za zaštitu podataka mogu biti uvjereni da će njihovi zahtjevi za sigurnost podataka, kada su osjetljivi podaci u pitanju, biti ispunjeni."

Serija IronKey USB ima FIPS 140-2 certifikat razine 3, što znači da ispunjava ključne vladine zahtjeve poput fizičke zaštite od neovlaštenog pristupa, jakog kriptografskog ključa za upravljanje i poboljšanih mogućnosti provjere autentičnosti. FIPS 140-2 je serija zahtjeva i standarda za kriptografske module radi održavanja cjelovitosti podataka zaštićenih modulom. Certifikacija razine 3 zahtijeva fizičku zaštitu od neovlaštenog pristupa kako bi se zlonamjerne korisnike spriječilo da dođu do kriptografskog modula. IronKey USB serija proizvedena je s čvrstim cink kućištem, a podaci su zaštićeni vojnom 256-bitnom AES-XTS hardverskom enkripcijom, pri čemu je unutarnji kriptografski modul epoksiran na kućište za najvišu razinu zaštite od neovlaštene upotrebe.

Uređaj koristi digitalno potpisan hardverski mehanizam koji ga čini zaštićenim od BadUSB štetnog programa i nameće složenu zaštitu lozinkom kako bi se spriječio neovlašteni pristup. Inačica IronKey D300S, numerirana rednim brojem, uključuje jedinstveni serijski broj i barkod koji sigurnosni administratori mogu skenirati i koristiti za jednostavno praćenje i implementiranje širom organizacije. Povrh toga, IronKey D300S nudi virtualnu tipkovnicu na kojoj se lozinka unosi klikom miša kako bi se spriječili keyloggeri i screenloggeri.

Dostupna u kapacitetima od 4 GB do 128 GB, elegantna IronKey D300 serija je pristupačan i jednostavan USB koji je moćan alat za zemlje članice NATO-a. Za više informacija posjetite kingston.com.

 

19.02.2020. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh