« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
KASTAVSKA SKUPINA

Oporba poziva Hrvatsku da se trgne iz letargije

Oporbeni su čelnici danas pozvali Hrvatsku da shvati kako ima potencijala biti sama svoj gospodar

Fotografija vijesti
Više o

Zoran Milanović

,

HNS

,

SDP

,

Kukuriku koalicija

Predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, HSU-a Silvano Hrelja družili su se danas s aktivistima desete izborne jedinice čiji je koordinator Arsen Bauk, a nazočili su i koordinatori devete izborne jedinice Ranko Ostojić i prve izborne jedinice Davor Bernardić, prenosi Hina.

Milanović je u svom obraćanju pozvao Hrvatsku "da se probudi iz letargije i noćne more", dometnuvši kako Hrvatska ima potencijala biti svoj gospodar.

Ulaskom u EU s ovom ili onom vladom postavlja se ključno pitanje, hoćemo li u njoj biti vlastiti gospodari, a ja vjerujem da možemo", kazao je Milanović.

Rekao da će vlada SDP-ove koalcije, nakon izbora, biti vlada rada prosperiteta i neće, kako je rekao, voditi politiku "izmotavanja, alibija i izgovora da je netko drugi kriv".

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao kako i 20 godina nakon osamostaljenja još nemamo europsku Hrvatsku.

HNS slijedi, poručila je, "politiku čistih ruku i čistih računa" za koju se zauzimala prva predsjednica stranke Savka Dabčević Kučar.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja je kazao kako će njegova stranka dati doprinos u pobjedi kolacije lijevog centra na sljedećim izborima.

Na upite novinara o različitim gledanjima SDP-a i IDS-a na potpisivanje s vladom ugovora o provedbi programa Brijuni rivijera, Milanović je ponovio da je IDS član koalcije i da on "razumije gospodina Jagovčića". Na pitanje radi li se o kupovanju Istre uoči izbora, Milanović je kazao kako u Istru "nije ušla ni kuna", te kako je očito da je to kampanja."Mi to sve vidimo, mi imamo svoju kampanju, svoje ideje, svoje poruke, a oni neka rade - građani će prepoznati", kazao je Milanović.

06.08.2011. 19:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh