« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

OnePlus 6: što je do sada poznato

Na webu se već neko vrijeme pojavljuje prava bujica informacija za uređaj uz neke špijunske fotografije za koje se nadamo da će biti vjerodostojne

OnePlus 6 - jedva čekamo
OnePlus 6 - jedva čekamo (Screenshot Weibo)
Više o

fotografije

,

specifikacije

,

OnePlus 6

Ovog ljeta, točnije u lipnju, očekujemo predstavljanje OnePlus 6 smartphona, koji se razvija pod kodnim nazivom 'enchilada'. Na webu se već neko vrijeme pojavljuje prava bujica informacija za uređaj uz neke špijunske fotografije. Potonje bi se na kraju mogle pokazati kao vjerodostojne. Zašto vjerujemo u njihovu autentičnost i što je do sada sve poznato o uređaju?

OnePlus 6 - dizajn i zaslon

OnePlus 6 dolazi u staklenom kućištu s ID skenerom otiska prstiju na stražnjoj strani. Vanjštinom bi trebao biti nalik na nadolazeći Oppo R15. Razlog je što su uvijek Oppo i OnePlus pametni telefoni sličnog dizajna jer BBK Electronics je nadređena tvrtka za oba brenda.

Što se tiče prednjice, nema sumnje, BBK Electronics  slijedi Apple i oprema uređaj asimetričnim zaslonom s gornjim izrezom ili usjekom. Osim procurjelih fotografija, to nam potvrđuje ekipa XDA razvojnih programera.

Oni su pronašli u najnovijoj nadogradnji OxygenOS Open Beta 4 firmware, datoteke koje upućuju na prisutnost usjeka. 

Koristit će se za smještaj slušalice za razgovore i senzor otključavanje lica te prednje kamere.

Također su programeri iskopali sliku pod nazivom "screendecor_up_img_ enchilada _1" na kojoj je vidljivo da se ikone za jačinu prijema signala operatora i bateriju nalaze na desnoj strani usjeka, dok se vrijeme pojavljuje na lijevoj strani.

Zaslon bi trebao imati omjer slike 19: 9, ne 2:1 (18: 9) što je postala učestalija praksa. Omjer donosi razlučivost 1.080 x 2.280 piksela. U praksi to znači da očekujemo vrlo tanak okvir u skladu s konkurentima kao što su Samsung Galaxy S9 i Apple iPhone X.

OnePlus 6 - hardver ispod poklopca

Predsjednik Uprave OnePlus, Pete Lau, još je u siječnju izjavio da će biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 845 čipsetom. Očekuje se kapacitet od najmanje 6 GB do 8 GB operativne memorije i 64 interne podatkovne. Uređaj je uočen na AnTuTu, i postigao je impresivnih 276510 bodova.   

Naravno, dolazi s naprednom značajkom otključavanja lica, ali ne toliko naprednom i sigurnom kao što ima Apple ID. Budući da se tehnologija oslanja na fotoaparat i softver, ne na senzore dubine, stupanj sigurnost se smanjuje. Ipak, tvrtka je izjavila da će koristiti 3D infracrvene module koji bi trebali otkriti određene značajke lica i dubinu mjerenja, kako bi se poboljšala sigurnost.

Osim toga, prema jednoj od fotografija prototipa s Weibo društvene mreže, vidljivo je da su na poleđini vertikalno postavljene dual kamere i LED bljeskalica.

Očekujemo da će OnePlus 6 zadržati 3,5 mm priključnicu za slušalice.

Cijena? U svakom slučaju bit će jeftiniji u odnosu na većinu top modela, ali zasigurno nešto skuplji od OnePlus 5T. Sve ove informacije uzmite s odmakom. Još ništa nije sigurno o OnePlusu 6 sve dok bilo koja od njih ne bude potvrđena od strane same tvrtke.    

Piše: Sanja Ledinek
19.03.2018. 09:29:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh