« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Zašto ne bi trebali koristiti smartphone s razbijenim staklom ekrana

Kada se dogodi nezgoda i razbijeno staklo nije fragmentirano do te mjere da utječe na upotrebu, mnogi nisu spremni na zamjenu

Popravite ekran što prije
Popravite ekran što prije (iFixit)
Više o

smartphone

,

servis

,

razbijeni ekran

,

napuklo staklo

Popularnost pametnih telefona većih dimenzija i obrada materijala od kojih su napravljeni, donijela su nam poveći rizik od loma i ogrebotina svih vrsta. Osobito su problematični zasloni. Možemo koristiti maskice, futrole ili kaljeno staklo kako bi zaštitili uređaje u slučaju bliskog susreta s tlom, ali mnogi ne vole takva rješenja.

Kada se dogodi nezgoda i razbijeno staklo nije fragmentirano do te mjere da utječe na upotrebu, mnogi nisu spremni na zamjenu. Razlog su vrtoglave cijena popravka, a samo rijetki proizvođači uređaja odobravaju u tom slučaju jamstvo. Koliko je pametno dalje koristiti pametan telefon s razbijenim staklom ekrana?

Postoji nekoliko rizika koji mogu dovesti do još skupljeg popravaka

Zaslon štiti unutarnje komponente od prašine, tekućine ili masnoća koje bi mogle oštetiti uređaj. Kroz napuknuto stakla otvara se put ulasku tim nečistoćama koje dalje mogu oštetiti druge vrlo osjetljive komponente tijekom vremena.

Druga stvar koja može biti ugrožena je da nakon određenog vremena počinje zaslon vrlo sporo reagirati na dodire prstima, ili još gore, prestane potpuno reagirati zbog kvara na dodirnom kapacitivnom sloju ili oštećenju digitalizatora. On se nalazi odmah iza zaslona. Osim toga, staklo se može utisnuti dublje u uređaj i otvore, stvarajući velike štete.

Ostali problemi koji mogu nastati ako koristite smartfon s razbijenim staklom ekrana je mogućnost ogrebotina prstiju, otežana vidljivost sadržaj zbog napuknutih područja te veći rizik za daljnje pucanje jer je osjetljivije na daljnja oštećenja. Može se razbiti samo ako ga malo grublje ispustite na površinu stola.

Dakle, ako je zaslon telefona fragmentiran iako staklo blago napuknuto, bolje ga je odmah promijeniti u što kraćem roku.

Piše: Sanja Ledinek
18.03.2018. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh