Omlet od patlidžana na iranski način
Još jedan od sjajnih recepata ukusne iranske kuhinje, napravite omlet koji je zdrav i sjajnog okusa, nešto što još niste isprobali
OMLET OD PATLIDŽANA (mirza ghassemi)
ZA 4 OSOBE
Sastojci:
- 1 patlidžan srednje veličine
- 3 velike žlice maslaca
- 1 velika glavica narezanog luka
- 3 češnja češnjaka narezanih na režnjeve
- 1 velika rajčica, oguljena i narezana na komadiće
- 2 umućena jaja
- ½ male žlice soli
- ½ male žlice papra
- ½ male žlice muškatnog oraščića
Cijeli patlidžan ispecite na roštilju ili u pećnici na 200 stupnjeva. Pecite oko 15-20 minuta, dok ne omekša. Ostavite ga da se ohladi, zatim ga ogulite i narežite na sitne komadiće. U tavi rastopite maslac, propirjajte luk i češnjak te dodajte šafran. Stavite i patlidžane pa pirjajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte rajčicu i opet pirjajte narednih 5 minuta. Umiješajte začine i jaja te pričekajte da se jaja zapeku. Poslužite s kruhom i jogurtom.
Ako želite posjetiti Iran, javite se na mail info@tasteofadriatic.com
Novi komentar