« Zdravlje
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
RECEPT

Omega-3 masne kiseline u borbi protiv pušenja

Omega-3 masne kiseline uzrokuju smanjenje želje za pušenjem, no samo pušenje snižava njihove razine u mozgu, stoga - navalite na lososa i maslinovo ulje

Omega-3 masne kiseline pomoći će vam prestati pušiti
Omega-3 masne kiseline pomoći će vam prestati pušiti (Dreamstime)
Više o

pušenje

,

prestanak pušenja

,

omega-3 masne kiseline

Prestanak pušenja nekima je lakši, dok se drugi nikako ne mogu odlučiti prekinuti s tom groznom navikom, a znanstvenici su utvrdili da je dio problema u omega-3 masnim kiselinama, otvarajući tako mogućnost učinkovitijeg prestanka pušenja.

>> Prirodni recept za prestanak pušenja >>

Podaci prikupljeni u istraživanju su pokazali kako je povećani unos omega-3 masnih kiselina bio povezan sa smanjenjem želje za nikotinom te smanjenjem ukupnog broja dnevno popušenih cigareta.

>> Vježbe disanja za prestanak pušenja >>

Ranija istraživanja su već pokazala kako pušenje dovodi do smanjenja prisutnosti omega-3 i drugih ključnih masnih kiselina u mozgu. To može rezultirati oštećenjima stanica mozga te narušavanjem neurotransmisije u dijelovima mozga povezanima s osjećajem ugode i zadovoljstva, pojašnjavaju znanstvenici.

>> Pozitivne tjelesne promjene nakon prestanka pušenja >>

Pomanjkanje omega-3 masnih kiselina je k tome povezano s većim rizikom za depresiju i smanjenje sposobnosti borbe s pritiskom i stresom.

10.11.2014. 10:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh