« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MANJA MATERIJALNA ŠTETA

Olujno nevrijeme rušilo stabla, ponegdje prekinut promet

Olujno nevrijeme izazvalo je noćas i sinoć prekide u opskrbi električnom energijom te rušenje stabala i prekid prometa

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

olujno nevrijeme

,

materijalna šteta

Područje Brodsko-posavske županije sinoć oko 20 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno vjetrom i kišom i izazvalo oštećenja na električnim vodovima, pa su bez električne energije ostala pojedina naselja na području općina Garčin, Donji Andrijevci, Lužani, Nova Kapela, Staro Petrovo Selo, Cernik, Stara Gradiška, te mnoge ulice na području gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška.

Djelatnici "Elektre" Nova Gradiška i Slavonski Brod tijekom noći, do 2,30 sati, pod napon su stavili sve vodove osim zračnog dalekovoda na dionici od Stare Gradiške do Gređana gdje će se popravak obaviti tijekom prijepodneva. Vjetar je srušio i limeni krov sa zgrade tvrtke "Beton" iz Nove Gradiške, limeni krov na stovarištu „Pilane-Janković" u Sibinju te lim s nadstrešnice na benzinskoj pumpi "Inter-Petrol" u Slavonskom Brodu. U naseljima Donji Bogićevci, Okučani, Vrbova i Ježevik srušena su stabla koja su otežavala normalno odvijanje prometa zbog čega su intervenirala lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Na području Lipika olujno je nevrijeme prouzročilo oštećenje krovova na nekoliko zgrada, rušenje drveća i onemogućavanje odvijanja prometa, a više naselja zapadnog dijela Požeštine zbog kvara na elektro mreži u vremenu od 20 do 21 sat bilo je bez opskrbe električnom energijom. Bilo je i više kvarova na niskonaponskoj mreži na cijelom području Požeštine i grada Požege. Na saniranju oštećenja sudjelovali su pripadnici DVD Lipik, DVD Pakrac, DVD Kutjevo i DVD Grabarje, a opskrba strujom je tijekom noći normalizirana na cijelom području Požeštine.

Na području Sisačko-moslavačke županije jak vjetar rušio je sinoć stabla na ceste i žice električne mreže. Zbog kvara na dalekovodu u nekim mjestima od Čigoća do Lonje, od Letine do Ivanjskog Boka, od Majskog Tratnika do V. Gradeca te od D. Kostajnice do D. Hrastovca, prekinuta je opskrba električnom energijom. U Krapinsko-zagorskoj županiji nevrijeme je sinoć pogodilo područje Prišlina i Maretića prouzročivši štetu na krovovima kuća i postrojenjima za prijenos električne energije, izvijestio je DC 112.

13.04.2011. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh