« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NIAMEY

Oklopna vozila ispred predsjedničke palače u Nigeru

Vrhovno vijeće za obnovu demokracije u četvrtak je u Nigeru izvelo državni udar u kojem je svrgnut predsjednik Mamadou Tandja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Niamey

,

Mamadou Tandja

,

Niger državni udar

,

CSDR

Oklopna i terenska vozila opremljena strojnicama rasporedila su se u petak ujutro ispred predsjedničke palače u Niameyju, javlja France Presse, dan nakon državnog udara kojim je svrgnut nigerski predsjednik Mamadou Tandja.

Četvrt u kojoj su ministarstva, službene zgrade i glavni vojni stožer, bila je gotovo pusta tijekom jutra, osim nekolicine dužnosnika koje se moglo vidjeti kako dolaze i odlaze automobilima.

No u radničkim četvrtima Dar El Salam i Lazaret stanje je bilo više-manje uobičajeno, na ulici je bilo mnoštvo ljudi.

Pripadnici skupine koja se naziva Vrhovno vijeće za obnovu demokracije (CSDR) izveli su u četvrtak državni udar u kojemu su život izgubile tri do četiri osobe, a najmanje desetak je ranjeno, po izjavama svjedoka i bolničkog izvora.

Tandja je izazvao kritike i međunarodne sankcije nakon raspuštanja parlamenta i provedbe ustavnih reformi koje su mu dale dodatne ovlasti i ostavile ga na vlasti i nakon isteka njegova drugog petogodišnjeg mandata u prosincu. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 12:22:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh