« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NOVI ZAKON

Oduzimat će se imovina štečena kaznenim djelom i prekršajem?

VIDEO - Postupak za oduzimanje imovine, kojeg predviđa novi zakon, odnosi se na ostvarenu korist od najmanje 5.000 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Pleso

,

Jadranka Kosor

,

Porezna uprava

,

oduzimanje imovine

,

rak maternice

,

program gospodarskog oporavka

Vlada je danas u Sabor poslala prijedlog zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem.

Državna tajnica u ministarstvu pravosuđa Tatjana Vučetić je naglasila, da će sudovi moći oduzeti imovinu i optuženicima, a ne samo osuđenicima. Postupak za oduzimanje imovine odnosi se na ostvarenu korist od najmanje 5.000 kuna.

Vlada je predložila i dopunu stečajnog zakona, prema kojoj bi ministarstvo financija i porezne uprave mogle pokrenuti stečajne postupke za poduzeća, koja nemaju zaposlenih, ali imaju velike dugove. Zakonom će biti obuhvaćeno 19.215 poduzeća, koja nemaju prijavljenih zaposlenih, a duguju 12 milijardi kuna, rekla je premijerka Jadranka Kosor. Naglasila je, da se radi o važnoj antikorupcijskoj poluzi.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta najavio je, da će prema izmijenjenom modelu financiranja novog putničkog terminala u zračnoj luci Pleso, ulaganja prepustiti međunarodnim poduzećima. Do sada je bilo predviđeno, da novu zgradu na zagrebačkom aerodromu financiraju vlada i grad Zagreb u omjeru 60:40 posto.

Premijerka je pozvala sve žene, da se odazovu na preglede u okviru nacionalnog programa ranog otkrivanja raka maternice, koji bi se trebao početi provoditi u rujnu.(hina/metro-portal)

15.07.2010. 16:21:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh