« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DISCIPLINSKA MJERA

HTV tuži Kajina i traži odštetu od 110.000 kuna

Kajin se zamjerio HTV-u izjavom da se na HTV-u kupuje sudjelovanje u gotovo svakoj emisiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

HTV

,

Damir Kajin

,

zaduživanje

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ocijenio kako će se država do kraja godine zbog manjka morati zadužiti za još nekoliko milijarda kuna pa bi se, drži, novim zaduženjem hrvatski dug samo u ovoj godini povećao za više od 26 milijarda kuna.

Po njegovim riječima sve nevolje proizlaze zbog manjka u državnom proračunu, a dosadašnja zaduženja, smatra Kajin, neće biti dostatna.

"Ili ćemo sve u ovoj zemlji morati rasprodati, premda je i tu problem što više nitko ništa ne kupuje, ili ćemo se vratiti po javnoj potrošnji na proračun iz 2006. Jednostavno u ovom trenutku ne znate od koje smrti umrijeti", istaknuo je Kajin, dodavši kako Istra svoju opstojnost, prepoznatljivost i materijalnu specifičnost može "sačuvati jedino promjenom vlasti koja će donijeti decentralizaciju vlasti u državi".

Kajin je danas izvijestio novinare kako ga je Hrvatska radiotelevizija tužila zbog izjave izgovorene za saborskom govornicom da se na HTV-u kupuje sudjelovanje u gotovo svakoj emisiji. Po njegovim riječima HTV od njega traži odštetu od 110 tisuća kuna sa zateznim kamatama.

>>Urednici HTV-a traže javnu ispriku Sabora i Kajina

"Ostajem pri izgovorenim riječima i spremno ću se odazvati sudu jer me nitko neće na takav način disciplinirati", ustvrdio je Kajin. Dodao je kako se čudi tvrdnji u tužbi kako je "to izjavio u cilju političke promocije".

"Bolje se zamjeriti vragu nego medijima. Predugo sam u politici da to ne uviđam", zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin.(hina/metro-portal)

15.07.2010. 16:43:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh