« Sport
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ČAKOVEC

Održan plivački maraton "Plivanjem do svjetlosti"

"Želimo promovirati plivanje kao najzdraviju tjelesnu aktivnost, a po odazivu i isplivanim kilometrima znamo da smo uspjeli", rekao je predsjednik Lions kluba Zrinski

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

plivanje

,

Čakovec

,

balzam za kosu

,

laštilo

,

marihuana kao lijek

U organizacije Lions kluba Zrinski iz Čakovca 7. i 8. svibnja na čakovečkim Gradskim bazenima održao se peti po redu plivački maraton "Plivanjem do svjetlosti".

Kako je objasnio predsjednik Lions kluba Zrinski Miodrag Novosel projektom koji se održao petu godinu za redom željelo se kroz dobrovoljne donacije prikupiti financijska sredstva koja će se donirati Udruzi slijepih Međimurske županije te za opremanje dječje očne ambulante u Županijskoj bolnici Čakovec.

"Također želimo promovirati plivanje kao najzdraviju tjelesnu aktivnost, a po odazivu i isplivanim kilometrima znamo da smo uspjeli," napomenuo je Novosel i dodao kako je preko 800 sudionika isplivalo više od dvije tisuće kilometara te da je najstariji plivač imao 82 godine.

Za plivanje se mogao prijaviti bilo tko, sudionici nisu plaćali ulaznice ni bilo kakve kotizacije već su sami određivali visinu donacije koja će se pribrojiti konačnoj svoti koja će ići na račun Udruge slijepih Međimurske županije.

Akciju "Plivanjem do svjetlosti" pratile su i druge aktivnosti, među kojima je i Udruga dijabetičara mjerila i kontrolirala šećer u krvi, Zavod za javno zdravstvo davao je zdravstvene savjete, a Zrinska garda iz Čakovec obojila je dio zida na čakovečkoj streljani s motivima iz povijesti Zrinskih. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 23:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh