« Sport
objavljeno prije 14 godina
BICIKLIZAM

Počinje Giro d'Italia, na startu Miholjević i Kišerlovski

Miholjeviću će ovo biti već deveti uzastopni nastup na "Giru", dok će Kišerlovskom ovo biti prvi nastup

(Getty Images)
Više o

biciklizam

,

Giro d'Italia

,

Radoslav Rogina

,

tlak

,

ajurvedska medicina

U subotu će pojedinačnim kronometrom u Amsterdamu započeti 93. "Giro d'Italia", nakon "Tour de Francea" najveća svjetska biciklistička utrka, a na startu će se naći i dvojica hrvatskih vozača, Vladimir Miholjević (36), koji nastupa za momčad Acqua e Sapone, te Robert Kišerlovski (23), član Liquigasa.

Bit će ovo drugi put da će na "Giru" nastupiti dvojica hrvatskih vozača, prvi se put do dogodilo 2004. godine kada su nastupili Miholjević i Radoslav Rogina.

Miholjeviću će ovo biti već deveti uzastopni nastup na "Giru", od svog debija 2002. godine nije propustio niti jedno izdanje "Corse Rose", a ove će godine voziti uz još jednoga veteran a, pobjednika "Gira" iz 2000. godine Stefana Garzellija. S obzirom na formu koju je nedavno iskazao osvojivši osmo mjesto na utrci "Giro del Trentino", Miholjević bi mogao igrati važnu ulogu u brdskim etapama.

Kišerlovskom će ovo biti prvi nastup na "Giru", u dosadašnjoj je karijeri samo jednom nastupio na velikoj trotjednoj utrci, ali je prošlogodišnju "Vuelta a Espanu" morao napustiti nakon samo pet dana zbog loma ključne kosti. On je član jedne od momčadi koje s pravom računaju na ukupnu pobjedu. Kapetan Liquigasa će pobjednik ove utrke iz 2006. godine Ivan Basso, koji se ubraja i među favortite ovogodišnjeg "Gira".

I Kišerlovski na "Giro" dolazi potpuno spreman i formi što je pokazala i pobjeda na jednodnevnoj utrci "Giro dell'Appennino" održanoj 25. travnja.

Inače, na startu u Amsterdamu neće biti niti jednog od trojice vozača koji su stajali na pobjedničkom postolju prošle godine. Pobjednik, Rus Denis Menčov je odlučio ove godine propustiti "Giro" kako bi se pripremio za "Tour", dok drugi i treći s prošlogodišnje utrke, Talijani Danilo Di Luca i Franco Pellizotti neće nastupiti zbog problema s dopingom. Di Luca je suspendiran, dok je protiv Pellizottija pokrenuta istraga zbog koje mu je onemogućen nastup.

Za razliku od dosadašnjih utrka, ovogodišnji "Giro" neće završiti u Milanu, već je za domaćina završne etape 30. svibnja određena Verona.(hina/metro-portal)

07.05.2010. 07:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh