« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
RJEŠAVANJE DUŽNIČKE KRIZE

Odgođen summit EU-a

Herman Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća, odgodio je zakazani summit EU-a jer strategija za rješavanje dužničke krize u eurozoni još nije gotova

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

EU

,

eurozona

,

kriza

,

summit

,

Europsko vijeće

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy potvrdio je u ponedjeljak da će summit čelnika zemalja članica EU-a i zemalja eurozone biti odgođen te će se umjesto 17. i 18. održati 23. listopada.

"Nakon konzultacija tijekom prošlog tjedna i ovoga vikenda s, među inima, predsjednicima Komisije i euroskupine o stanju u eurozoni, odlučio sam sazvati Europsko vijeće i summit eurozone tjedan kasnije, u nedjelju 23. listopada", kaže se u Van Rompuyovu priopćenju.

Sastanak na vrhu, na kojem je dužnička kriza glavna tema, trebao se održati 17. i 18. listopada. Prvi dan, 17. listopada trebali su se sastati čelnici svih 27 zemalja, a drugi dan, 18. listopada, čelnici 17 zemalja eurozone.

Van Rompuy dodaje da će odgoda summita omogućiti dovršetak sveobuhvatne strategije za rješavanje dužničke krize u eurozoni.

Predsjednik Europskog vijeća pozvao je poljsko predsjedništvo i predsjednika euroskupine da sazovu sastanak ECOFIN-a (Vijeće za financije i gospodarstvo) i euroskupine prije summita.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sastali su se u nedjelju u Berlinu i najavili da će do kraja ove godine pronaći sveobuhvatne odgovore na dužničku krizu.

10.10.2011. 16:46:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh