« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Otjerajte glad mirisima

Od svih ideja kako se riješiti gladi ovaj je najmanje kompliciran, prilično je ugodan i vrlo, vrlo učinkovit pa ga toplo preporučujemo

Miris mente učinkovito tjera glad
Miris mente učinkovito tjera glad (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

glad

,

mirisi

,

menta

,

skidanje kilograma

Glavni problem u svakoj dijeti nastaje kad osjetite glad. Osim što je to dobar znak da ste odabrali pogrešnu dijetu koja ne odgovara vašem organizmu, obično je put prema napuštanju dijete i povratku starim navikama.

No, ako ste već izdržali neko vrijeme i postigli određene rezultate, bilo bi stvarno šteta posrnuti pred problemom koji se, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Wheeling Jesuit, može riješiti korištenjem mirisa.

Naime, istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su svaka dva sata tijekom pet dana udisali miris mente znatno manje osjećali glad, a tijekom tjedna promatranja unijeli su čak 3.485 kalorija manje nego što ih prosječno unose.

Ispitanici su udisali eterično ulje mente preko inhalatora, što se pokazalo najučinkovitijom metodom, pa dograbite neki stari inhalator koji vam stoji u ormaru neiskorišten godinama ili posudite od prijatelja za probu.

Inače, menta je već pokazala svoje blagotvorne učinke u nekoliko istraživanja koja su pokazala da su sportaši nakon udisanja mente puni energije i motiviraniji nego inače

 

28.12.2013. 18:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh