« Glazba
objavljeno prije 15 godina

Odabrani domaći bendovi za T-mobile INmusic

Glasovi publike na glavu pozornicu dovode Scroll, a pobjednik Minivala je Crno tržište

Fotografija vijesti
Više o

nagrada T-Mobile INmusic

,

publika T-mobile INmusic

,

Scroll

,

crno tržište

Publika T-Mobile INmusic festivala svojim je glasovima odabrala izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici ovogodišnjeg festivala. Radi se o mladom zagrebačkom bendu naziva Scroll, a na glavnoj pozornici nastupit će i pobjednik Minivala - bend Crno tržište.

SCROLL

Scroll je započeo svoju priču 2003. godine. U prvim jamovima u legendarnoj zagrebačkoj "kući" na Fratrovcu, Scroll je odsvirao svoje prve probe. Tada još bezimen i bez pjesama, Scroll su činili četiri srednjoškolca željna svirke: Mark Mrakovčić (gitara, vokal), Toni Mrakovčić (bubanj), Filip Romac (gitara) i Leon Čuljak (bas).

Ne mareći za stilske i žanrovske granice, Scroll je svirao sve što mu je u datom trenutku odgovaralo, bez obzira radi li se o punku, metalu, grungeu ili glam rocku. To je i razlog zašto Scroll svi prepoznaju kao bend širokih utjecaja te fuzije raznih glazbenih pravaca. Sklapajući svoje prve pjesme, bend je naišao na dobre komentare - kako od publike, tako i od kritike. Svirali su po festivalima i imali samostalne koncerte u Hrvatskoj, te u Italiji i Sloveniji. Godine 2008. svijetlo dana ugledao je "Poultry", njihov prvi samostalni studijski album.

Album je izdan pod okriljem mlade izdavačke kuće Ephenty Records uz pomoć kojih Scroll snima i spotove za neke svoje pjesme od kojih je spot za pjesmu Soap doživio i uspinjanje do 6. mjesta MTV Adria Rock Charts. Scroll predvođen karizmatičnim Markom Mrakovčićem, doživio je i neka ozbiljna priznanja za svoj album prvijenac. Eugene Foley, osnivač "Foley Entertainment" grupe, glazbene konzultantske agencije koja zastupa klijente koji su svojim radom dobili 40 zlatnih i platinastih ploča i tri GRAMMY-a za sveobuhvatan rad, je Scroll ocijenio sa 4.5 od 5 te pokazao interes da pomogne u usponu njihovih karijera na američkom tržistu. "Poultry" je također dobio visoke ocjene u domaćim i stranim recenzijama.

CRNO TRŽIŠTE

Band se okupio prošle godine i od tada nastupao u nekoliko navrata pred đakovačkom publikom. Njihova prva pjesma naziva je ?Zar je tako teško?, a u pripremi imaju još puno materijala. Uključeni su u rad udruge Tin Ujević u ogranku Alternativne glazbene mladeži.

Uzori su im velikani iz 70-ih (najplodonosnijih) godina hard rock scene: Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple itd. Svoje pjesme pišu isključivo na hrvatskom jeziku, smatrajući da treba držati do siromašne, domaće rock scene. Band su osnovali članovi: Željko Tomić (bas gitara), Antonio Bunoza (bubnjevi) i Alen Išasegi (ritam gitara), a kasnije im se pridružuju Toni Breulj (solo gitara) i Josip Krušec (vokal).

03.06.2009. 15:51:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh