« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DUPLA ŠTETA

Od umjetnih zaslađivača zapravo ćete se udebljati

Ne samo da su štetni za zdravlje i potvrđeno imaju kancerogeno djelovanje, od njih se možete i udebljati

Umjetni zaslađivači debljaju
Umjetni zaslađivači debljaju (Wikipedia)
Više o

umjetni zaslađivač

,

ksilitol

,

stevija

Ako vaš arsenal pripravaka za gubljenje težine uključuje tabletice s umjetnim zaslađivačima trebali biste se zabrinuti. Naime, prema nedavno provedenom istraživača na Sveučilištu Purude upravo ćete se zbog njih početi debljati.

Znanstvenici Susan Swinthers i Terry Davidson napravili su pokus sa štakorima I ustanovili da su štakori kojima je davana hrana s glukozom puno manje jeli od onih čiju su hranu sladili s umjetnim zaslađivačima. Druga je skupina štakora, ona koja je konzumirala saharin, dobila više na težini, povećao im se udio masnog tkiva i teže su se vratili na staru kilažu.

Zaključili su da se kod umjetnih zaslađivača radi o supstanci koja uzrokuje konfuziju u kemiji mozga te joj šalje poruku koja rezultira prejedanjem.

S obzirom na to da umjetni zaslađivači postoje u ogromnom broju proizvoda, od jogurta do žvakaćih guma, provjeravajte što piše na etiketama i pokušajte reducirati unos.

Znanstvenici preporučaju da se umjetni zaslađivači zamijene stevijom, erythirolom ili xyilitolom koji su prirodni.

Ksilitol I stevija zapravo pojačavaju senzibilnost na inzulin što znači da će vam biti potrebno manje inzulina te ćete tako smanjiti stvaranje masnih zaliha. I zapamtite, dokazano je da je mnogo ljudi koji su prestali koristiti umjetne zaslađivače prestalo imati napadaje neizdržive želje za slatkim.

Također, valja imati na umu da umjetni zaslađivači nikako nisu dobri za zdravlje. Na većini američkih zaslađivača piše sitnim slovima da u većim količinama (a to je već nekoliko tabletica dnevno) djeluju kancerogeno.

31.10.2010. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh