« Svijet
objavljeno prije 10 godina
CIJENA SLOBODE

Od početka pobune u Libiji poginulo više od 50.000 ljudi

"U Misrati i Zlitanu je ubijeno između 15.000 i 17.000 ljudi, a i u Džebel Nafusi je bilo puno ljudskih žrtava", rekao je zapovjednik libijskih pobunjeničkih snaga

Fotografija vijesti
Više o

Moamer Gadafi

,

Tripoli

,

rat u Libiji

Zapovjednik pobunjeničkih snaga u Libiji, Hišam Buhagiar, danas je izjavio kako je u šest mjeseci pobune u toj zemlji poginulo oko 50.000 ljudi, prenos Hina.

"U Misrati i Zlitanu je ubijeno između 15.000 i 17.000 ljudi, a i u Džebel Nafusi je bilo puno ljudskih žrtava. Uspjeli smo osloboditi oko 28.000 zatvorenika. Pretpostavljamo da su svi oni koji se smatraju nestalima, nažalost mrtvi", kazao je.

Pokretanje konačne bitke u Libiji je "neizbježno", izjavio je u utorak vojni glasnogovornik oporbe Ahmed Omar Bani u Bengaziju. "Pokretanje konačne bitke nezaobilazno je. Dosad nismo dobili nijednu ponudu za mirnu predaju. Želimo da svi znaju da smo vojno spremni za bitku koja će zaključiti sukob", izjavio je pukovnik Bani na konferenciji za tisak.

"Iznenađeni smo što stanovnici Sirta odbijaju i dalje naše ponude za mir kako bi se izbjeglo krvoproliće s obje strane", dodao je on.

Abdulaha Senusija, šefa obavještajnih službi libijskog čelnika Moamera Gadafija, možda su ubili ustanici, izjavio je u utorak vojni glasnogovornik ustanika u Bengaziju Ahmed Omar Bani. Upitan o vjerodostojnosti novinskih informacija prema kojima je nekadašnji šef libijskih obavještajaca ubijen istodobno kad i Kamis Gadafi, jedan od sinova libijskog čelnika, pukovnik Bani je istaknuo da se te informacije provjeravaju.

30.08.2011. 20:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh