« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Očistite tijelo jutarnjim smoothijem

Doručak jest najvažniji obrok u danu, no nigdje ne piše da treba biti krut - savršeno izbalansirani smoothie može ga više nego uspješno zamijeniti

Jutarnja doza zdravlja
Jutarnja doza zdravlja (DeviantArt)
Više o

detoksikacija

,

bobičasto voće

,

chia sjemenke

,

smoothie

Smoothie za doručak? Zvuči ekstravagantno, no zapravo se radi o sjajnoj ideji - priprema traje jako kratko, možete ga pijuckati dok se spremate za izlazak iz kuće, a dat će vam sve potrebne nutrijente baš kao i "pravi" doručak.

Naravno, ako se odlučite za tu varijantu, ona bi trebala biti savršeno izbalansirana kako bi postigla pravi učinak, pa evo ideje za jedan upravo takav

Jutarnji smoothie za detoksikaciju organizma

Sastojci

1/2 šalice soka od šipka
1 šalica smrznutog bobičastog voća
1/2 žlice chia sjemenki
1/2 šalice vode

Priprema

Ulijte u blender vodu i sok, dodajte smrznuto bobičasto voće i dobro izmiješajte, Na kraju pospite chia sjemenkama i ostavite par minuta da upiju tekućinu.

Jedna čaša ovog smoothieja ima 223 kalorije, 41.3 grama ugljikohidrata, 27.6 grama šećera, 10.2 grama vlakana, 5.3 grama masti i 4.1 gram proteina. Ovaj sadržaj, iako nije pretjerano kaloričan, ostavit će vas sitim satima.

Ovakva će kombinacija dati dovoljno energije za cijelo jutro i pokrenuti metabolizam, a glavni sastojak su chia sjemenke - sjajan izvor proteina, antioksidansa i omega-3 masnih kiselina koje djeluju protuupalno, a uz to sadrže i bogatstvo vlakana i vitamina C.

29.08.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh