« Seks
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
AJOJ :)

Očevi, sinovi i priča o seksu...

Većina očeva i sinova međusobno e razgovarala o seksu, no očevi su uglavnom bili loše pripremljeni kada je trebalo objasniti način upotrebe kondoma

Slabo se razgovara...
Slabo se razgovara... (Arhiva)
Više o

očevi

,

siguran seks

,

Sinovi

Siguran seks u ovom vremenu je nužnost, no kako doznati nešto o tome iz prve ruke? Teško, ako je vjerovati istraživanjima - mnogi dječaci i tinejdžeri imaju potrebu sa svojim očevima razgovarati o upotrebi kondoma, no nova studija upućuje na to da takvi razgovori često znaju biti zamršeni iz raznih razloga te mladoga čovjeka ostave bez jasne slike o tomu na koji način prakticirati siguran seks.

Znanstvenici su obavili razgovor s 25 parova očeva i sinova, pripadnika crne rase i pripadnika latino-populacije koji su živjeli nedaleko od New Yorka u mjestima u kojima su podaci o tinejdžerskoj stopi trudnoće i o slučajevima spolno prenosivih bolesti puno viši od nacionalnog prosjeka.

Pokazalo se da je većina očeva i sinova međusobno razgovarala o seksu, no očevi su uglavnom bili loše pripremljeni kada je trebalo objasniti način upotrebe kondoma, a na kraju razgovora tinejdžeri su dobili tek nejasnu sliku o tomu kako bi "u spolni odnos trebalo stupiti što kasnije te da bi pritom obavezno trebalo koristiti zaštitu".

Pritom im tate nisu jasno objasnili na koji način prakticirati siguran seks s partnericom, pokazalo je istraživanje koje je proveo njujorški gradski Centar za obiteljsko zdravlje i adolescenciju latino-populacije.

19.12.2018. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh