« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
SPAS U ZADNJI ČAS

Obojali ste kosu u pravu katastrofu? Bez panike, imamo rješenje!

Polutrajne se boje za kosu mogu jednostavno ukloniti u udobnosti vašeg doma, koristeći se sastojcima koje možemo naći u svakom kućanstvu

Fotografija vijesti
Više o

njega kose

,

crvenokose

,

šampon za kosu

,

gubitak kose

Upravo ste završili s bojanjem kose, samo kako biste, pogledavši se u ogledalo, shvatili da „ono" na vašoj kosi uopće ne liči na boju prikazanu na slici kutije? Polutrajne se boje za kosu mogu jednostavno ukloniti u udobnosti vašeg doma, koristeći se sastojcima koje možemo naći u svakom kućanstvu. Za veliku većinu ovih metoda dovoljno je manje od sat vremena kako biste svojoj kosi vratili prirodnu boju i uklonili sve tragove „zločina". Napominjemo, svi su ovi savjeti prikupljeni u najboljoj namjeri i temeljem iskustava tisuća žena virtualnog prostora, ali preporučamo da uvijek dobro promislite prije negoli krenete stavljati na glavu neku nepoznatu supstancu. Smatrajte se upozorenima. :)

Pranje šamponom

Ova je metoda daleko od idealne ili ekonomične, ali ukoliko imate rezervi prema stavljanju bilo čega što nije šampon za kosu na vaš skalp, ovo je jedini način. Za metodu pranja šamponom jako je važno da počnete što ranije, idealno već nekoliko sati nakon što ste obojali kosu. Koristite vruću vodu (što toplija, to bolje) i kvalitetan šampon te dobro istrljajte vlasi. Ponovite ovaj proces više puta tijekom iduća 24 sata, sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Tretman vrućim uljem

Metoda uklanjanja boje vrućim uljem puno je brža i efikasnija od one šamponom, ali ukoliko se odlučite za nju, morate dobro paziti da se ne opečete. Stavite bočicu s uljem (preproučamo kokosovo) u kipuću vodu i držite ju tamo nekoliko minuta. Nakon toga, koristeći se aplikatorom nanesite ulje od korijena do vrhova. Kad ste gotovi, zamotajte kosu u vrući ručnik i držite ju tako barem sat vremena. Ugrijano će ulje otopiti boju s vaših vlasi, a ručnik će ju povući u sebe. Bude li potrebe, ponovite tretman.

Sok od limuna

Svježe iscjeđeni sok od limuna sadrži visoku koncentraciju limunske kiseline koja izbjeljuje vlasi i pomaže u uklanjanju polutrajne umjetne boje s njih. Procedura je jednostavna, iscijedite oko pola kile limuna i ravnomjerno rasporedite sok po vlasima. Nakon toga prekrijte glavu kapom za tuširanje desetak minuta prije negoli isperete limunov sok toplom vodom.

Bijeli ocat

Bijeli vinski ocat pomaže uklanjanju boje s vlasi zahvaljujući svojoj kemijskoj formuli koja rastapa boju. Ne štedeći na količini, nanesite bijeli ocat na svoju kosu te ju prekrijte kapom za tuširanje barem 20 minuta. Dobro isperite kosu toplom vodom i operite ju blagim biljnim šamponom, kako biste uklonili neugodan miris octa.

Pasta za zube

Zubna pasta neće ukloniti polutrajnu boju za kosu s vaših vlasi, ali je idealan način za skidanje viška boje s kože. Mrlje od boje na koži mogu se pojaviti na tjemenu, ušima i čelu za vrijeme bojanja, a mogu potrajati i danima, što ne izgleda nimalo lijepo. Nanesite malu količinu najobičnije paste za zube na ta područja svakih nekoliko sati, lagano protrljajte i isperite toplom vodom. Ponovite proces nekoliko puta dnevno za brže rezultate.

Odstranjivač boje za kosu

Ukoliko vam baš ništa od ovih kućnih lijekova ne pomaže, uvijek vam na raspolaganju ostaje kupnja profesionalnog odstranjivača boje za kosu u najbližoj drogeriji. Ovaj je način vrlo riskantan i nepropisna upotreba može ozbiljno oštetiti vašu kosu i tjeme. Slijedite sve upute proizvođača te budite sigurni da je odstranjivač namijenjen isključivo za polutrajne boje.

08.11.2011. 17:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    maja
    15.05.2012. 20:46
    zanima me da li je preporučljivo prati kosu Čarlijem ako želim ukloniti pretamnu boju kose?
  2. avatar
    Paola
    28.06.2012. 08:38
    Maja: Možeš,neće ti ništa biti osobno sam to probala. Ali, nepomaže ti baš meni se moja crna kako mi se ćini nije nimalo skinula :|
  3. avatar
    Danijela
    24.11.2012. 11:16
    moze li limun sknuti crnu boju s kose
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh