« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
BEAUTY TIPS

Činite li i vi neke od ovih pet najčešćih pogrešaka pri šminkanju?

Zbog činjenice da mnoge od nas svoje znanje o makeupu temelje isključivo na onome što smo same naučile, vrlo je lako razviti loše navike kojih se onda teško riješiti

Fotografija vijesti
Više o

šminka

,

makeup

,

ženska ljepota

,

beauty tip

Za veliku većinu žena eksperimentiranje sa šminkom počne u vrlo ranoj dobi. Nažalost, zbog činjenice da mnoge od nas svoje znanje o makeupu temelje isključivo na onome što smo same naučile, vrlo je lako razviti loše navike kojih se teško riješiti. Profesionalci u industriji ljepote sastavili su listu najčešćih pogrešaka koje žene rade kad je u pitanju makeup, a mi vam prenosimo najzanimljivije od njih.

1. Prljavi pribor za šminkanje

Jedno od najvažnijih pravila kad je šminkanje u pitanju odnosi se na održavanje kistova, četkica i aplikatora čistima. Znamo da je to možda nekima prava tlaka, ali čistoća i higijena nipošto nisu mjesta na kojima biste trebali pokušavati uštedjeti vrijeme. Četkice na kojima se tjednima skupljaju ostaci šminke i mrtvih stanica kože pravo su leglo za bakterije, koje u nekim slučajevima mogu na licu i očima izazvati ozbiljne infekcije. Nemojte se igrati sa zdravljem i redovito održavajte vaš pribor čistim te kupujte novi kad se stari potroši.

2. Šminkanje krivim redoslijedom

Jeste li primijetili kako profesionalni vizažisti uvijek nanose makeup preciznim redoslijedom? To nije slučajno. Slijedite li pravilni redoslijed, tako da počnete s korektorom, nastavite s podlogom, pa nanesete puder, rumenilo, sjenilo za oči i na kraju ruž za usne. Prvi su koraci važni zbog ujednačavanja tena, dok su ovi zadnji ključni za izvlačenje maksimuma iz boja koje ste odabrali za lice. Pogrešan redoslijed ne mora nužno značiti katastrofu, ali vrlo je vjerojatno da nećete uspjeti izvući „maksimum" iz svog makeupa.

3. Pravilni odabir podloge

Odabir pravog tona podloge nešto je s čime mnoge žene imaju najviše problema kad je u pitanju makeup. Ukoliko odaberete podlogu koja je ne odgovara tonu vaše kože, ostatak šminkanja borba je koju ćete sigurno izgubiti. Dobra je vijest da se tijekom života ton naše kože ne mijenja, što znači da ćete metodom pokušaja i pogrešaka prije ili poslije ipak uspjeti pronaći onu idealnu podlogu. Nakon toga, sve će biti puno lakše.

4. Blendanje

Koliko ste puta vidjeli neku ženu ili djevojku čiji se fenomenalni makeup naglo prekida na području brade, ostavljajući vrat u potpuno drugoj nijansi od one na licu? Blendanje je ono što razlikuje žene koje doista razumiju šminkanje, od onih koje još uvijek ne shvaćaju da lice ne prestaje ispod obraza. Vrlo je važno da ujednačite vaš makeup, kako boje kože vašeg vrata i lice ne bi izgledale kao da pripadaju različitim osobama. Isto tako, nipošto nemojte zaboraviti i uši. Blijede uši na brončanom licu izgledaju smiješno.

5. Harmonija boja

Bez obzira na modne trendove, neke boje uvijek izgledaju sjajno kad ih nanesete jedne s drugima, dok za neke druge kombinacije to jednostavno nije slučaj. Upravo je to razlog zbog kojeg ne postoji čarolija kojom možete „natjerati" da crveni ruž za usne izgleda dobro s plavim sjenilom, budući da su te dvije boje na suprotnim krajevima spektra boja. Unatoč tomu što se boja na usnama ne mora nužno savršeno poklapati s onom na očima, moraju barem donekle „surađivati". U protivnom riskirate da ljudi čudno bulje u vaše lice, pokušavajući shvatiti što im „ne valja" na njemu.

11.11.2011. 19:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh