« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BUCKINGHAM PARTY

Obnavljanje monarhije: Vjenčanje Kate i Williama popravilo imidž britanskog dvora

Mediji su uglavnom pozitivno ocijenili svečanost vjenčanja, ustvrdivši da je postignuta ravnoteža između "pažljivo koreografirane kraljevske veličine i osobne spontanosti"

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton odraz je jednoga novog vremena
Više o

princ William

,

Kate Middleton

,

kraljevsko vjenčanje

Britanski mediji ocijenili su u subotu da je vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, koje su u izravnom prijenosu u petak pratile gotovo dvije milijarde ljudi diljem svijeta, popravilo imidž britanske monarhije, i sibolično je "obnovilo", prenosi Hina.

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton odraz je jednoga novog vremena, nove generacije koja je puno opuštenija i bliža nama, a istodobno je zemlji pružilo priliku da se ponovno okupi i ujedini, bez velikih razlika, piše u subotu britanski list The Times. Mediji su uglavnom pozitivno ocijenili svečanost vjenčanja, ustvrdivši da je postignuta ravnoteža između "pažljivo koreografirane kraljevske veličine i osobne spontanosti", prenosi Reuters.

U Westminsterskoj opatiji vidjeli smo bliskost između onoga što je neizrecivo veliko i onoga što je obično i ljudsko, piše Daily Telegraph. Svoj brak Willliam i Kate su, zajedno s oko 300 uzvanika - prijatelja i članova obitelji - proslavljali do ranih jutarnjih sati u Buckinghamskoj palači.

Kate se iz vjenčanice presvukla u bijelu satensku večernju haljinu s pojasom optočenim dijamantima, preko koje je nosila bijeli bolero od angore. I ovu je haljinu, poput njezine vjenčanice, dizajnirala Sarah Burton iz modne kuće Alexander McQueen. Nagađa se da bi vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, što je titula koju je paru dodijelila kraljica Elizabeta, na bračno putovanje mogli otputovati tijekom dana.

Na večeri u Clarence Houseu, koju je sinoć organizirao princ Charles, govore su održali Williamov brat Harry i mladenkin otac Michael Middleton. Tek vjenčani bračni par potom se vratio na proslavu u Buckingamsku palaču. "Drago mi je da nas je danas vrijeme poslužilo. Imali smo sjajan dan", kratko je rekla Kate Middleton.

30.04.2011. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh