« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
"KATRINA 2"

Obama obišao tornadima opustošena područja

Uništene su cijele gradske četvrti, a procjenjuje se da je riječ o najtežoj prirodnoj katastrofi u SAD-u od uragana Katrine 2005. godine

Barack Obama obilazi pogođena područja
Barack Obama obilazi pogođena područja (YouTube)
Više o

Barack Obama

,

Tornado

,

nevrijeme SAD

Američki predsjednik Barack Obama obećao je u petak saveznu pomoć tornadima opustošenom jugu Sjedinjenih Država, gdje je od njihovih posljedica smrtno stradalo najmanje 339 ljudi, a materijalna šteta broji se u milijardama dolara, piše Hina.

Obama je obišao ruševine nekadašnjih domova stanovnika najteže pogođene države Alabame i razgovarao s preživjelima. Materijalna šteta u ovom je trenutku procijenjena na dvije milijarde do pet milijarda dolara. "Učinit ćemo sve što možemo da bismo pomogli stanovništvu pogođenog područja", rekao je Obama novinarima u Tuscaloosu, sveučilišnom gradu u Alabami, teško pogođenom posljedicama tornada.

Uništene su cijele gradske četvrti, a procjenjuje se da je riječ o najtežoj prirodnoj katastrofi u SAD-u od uragana Katrine 2005. godine. "Nikad dosad nisam vidio ovakve posljedice prirodne katastrofe. Prizor je uistinu potresan", rekao je Obama, koji je Tuscaloosu obišao sa suprugom Michelle i guvernerom savezne države Alabame Robertom Bentleyem.

Bentley je izvijestio kako je u Alabami, prema posljednjim podacima, smrtno stradalo 238 ljudi te da se brojka stalno povećava, a 1.700 ih je ozlijeđeno. Još 101 smrtni slučaj zabilježen je u saveznim državama Mississippiju, Tennesseeju, Arkansasu, Georgiji, Virginiji i Louisiani. U divovskom olujnom sustavu, koji je u srijedu i četvrtak poharao jug SAD-a, zabilježeno je čak 137 tornada.

30.04.2011. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh