« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
priča bez kraja

Obitelj Lapthorne optužuje: Policija štiti ubojice!

Povodom obilježavanja godišnjice smrti svoje kćeri, australska obitelj poručila da neće odustati od potrage za istinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Britt Lapthorne

,

Dale Lapthorne

,

nestanak Britt

Mlada Australka Britt Lapthorne pronađena je mrtva u moru ispod Boninova tri tjedna nakon nestanka u rujnu prošle godine.

Nakon medijske halabuke i policijskih izvještaja, novu buru reakcija izazvali su Australski mediji iskopavši izjavu jedne svjedokinje koja tereti osoblje noćnog kluba Fuego. U tom je klubu  Britt posljednji put viđena.

Tamošnji mediji nisu prihvaćali teoriju o nesretnom slučaju koju je zastupala hrvatska policija. Bilo kako bilo, portugalska backpackerica Mariana Moreira rekla je za Herald Sun:

"Britt je prošla kroz vrata smještena odmah uz šank u prizemlju kluba, a konobar je ušao za njom. Bilo mi je to čudno, s obzirom da je na vratima stajalo da su samo za osoblje".

Svjedokinja je dodala kako se Britt u prostoru za zaposlenike kluba Fuego zadržala nekoliko minuta.

Portugalka Moreira jedna je od osoba s kojom je tulumarila kobne večeri u klubu Fuego i jedna je od zadnjih koja ju je vidjela živu.

Dale i Elke Lapthorne, njeni roditelji, u međuvremenu su se vratili u Dubrovnik gdje će obilježiti prvu godišnjicu smrti svoje kćeri, ali i nastaviti tragati za odgovorima.

"Ne možemo odustati od potrage za istinom, iako nismo uvjereni da ćemo ikad saznati što se dogodilo", rekao je za australske medije Dale Lapthorne prije puta u Hrvatsku.

Brittini roditelji smatraju da je njihova kćer ubijena. Njen otac uvjeren je da je netko stavio utege na njeno tijelo i bacio je u more. To bi objasnilo zbog čega je trebalo toliko dugo da se truplo pronađe.

"Vjerujem da Hrvati nemaju dovoljno hrabrosti da pronađu ubojice moje kćeri, da nekoga štite. Ako ne znaju tko je to učinio, onda moraju biti slijepi. Siguran sam da nekog pokušavaju zaštititi", kaže Dale prepun nevjerice spram istrage hrvatske policije.

 

16.09.2009. 18:32:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh