« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
OČEKIVANO

Obamina popularnost porasla nakon likvidacije Osame bin Ladena

Porast Obamine popularnosti nakon Bin Ladenove smrti mogla bi biti kratka vijeka s obzirom na to da se očekuje fokusiranost birača na gospodarstvo i sve veću nezaposlenost

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Osama bin Laden

,

popularnost

Ubojstvo Osame bin Ladena značajno je poboljšalo imidž američkog predsjednika Baracka Obame, kao i stajalište američkih državljana o njegovoj sposobnosti rukovođenja zemljom te naporima da se suoči i bori s terorizmom, pokazali su rezultati istraživanja Reuters/Ipsosa objavljeni u utorak, piše Hina.

Četiri od 10 ispitanih Amerikanaca izjavili su da imaju bolje mišljenje o Obami nakon uspjele vojne operacije u Pakistanu u kojoj je ubijen Bin Laden, osoba koja je stajala iza terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001.

Međutim, porast Obamine popularnosti nakon Bin Ladenove smrti mogla bi biti kratka vijeka s obzirom na to da se očekuje fokusiranost birača na gospodarstvo i sve veću nezaposlenost u zemlji, što će biti dvije najvažnije odrednice tijekom izborne kampanje 2012.

Promatrači smatraju kako ne mora značiti da će rast njegove popularnosti zbog operacije u Pakistanu potrajati do izbora, no ovakav događaj mogao bi Obami donijeti bodove kao sposobnom vojnom vođi, što bi moglo "ušutkati" republikance koji Obamu neprestano pokušavaju prikazati neodlučnim i nesposobnim kada je nacionalna sigurnost u pitanju.

03.05.2011. 23:09:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    04.05.2011. 08:03
    veće medijske kuće uopće ne dovode u pitanje istinitost te likvidacije, a ima toliko detalja koji "smrde". svi samo ponosno prenose službene američke objave. wtf? nisu ga uhitili (iako su mogli) nego odmah likvidirali, bacili u more, nema nikakvih dokaza iz neovisnih izvora, gledamo nekakve slike mrkog obame i clintonice koja si je od užasa prekrila usta. zar u 21. stoljecu moze samo tako proci jedna tako jeftina prica? no imamo i mi svog beskucnika koji je ubio hodakicu nakon sto si je u lushu kupio šampon protiv prhuti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh