« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
DIREKTOR CIA-E PORUČIO

Novi šef Al Kaide postat će novi neprijatelj br. 1 SAD-a

Osoba koja će zamijeniti Osamu bin Ladena na čelu Al Kaide postat će novi američki državni neprijatelj broj 1, upozorio je direktor CIA-e Leon Panetta

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

CIA

,

Al Qaida

,

neprijatelj

Bin Ladena će vjerojatno zamijeniti drugi čovjek terorističke mreže, Egipćanin Ajman al Zavahiri, ali možda ne tako brzo jer se brine za vlastitu sigurnost nakon operacije američkih specijalnih snaga u Pakistanu protiv šefa Al Kaide. "Jako se brzo penje na listi", izjavio je Leon Panetta govoreći od Ajmanu al-Zavahiriju, glavnom glasnogovorniku Al Kaide.

Dok novi čelnik te organizacije nije službeno proglašen, SAD može iskoristiti tu situaciju, ocijenio je šef američke obavještajne agencije. "Mislimo da će nam to donijeti nekoliko prilika za nastavak napada dok oni budu odlučivali tko će na kraju zamijeniti Bin Ladena", rekao je Panetta. "No, uvjeravam vas da će ta osoba, tko god to bio, biti na prvom mjestu na našoj listi", dodao je.

Panetta je rekao i to da američka vlada nema informacije koje bi upućivale na to da su pakistanske vlasti znale gdje se skriva Bin Laden. Odnose između SAD-a i Pakistana ocijenio je "vrlo složenim i teškim", ali je dodao da neće biti prekinuti.

04.05.2011. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh