« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
HMM

Obama tvrdi da Zapad ne ratuje s islamom

Barack Obama u četvrtak je oštro kritizirao tvrdnju pripadnika nekih terorističkih organizacija, prema kojoj je Zapad u ratu protiv islama, jer je to 'obična laž'

Obama pazi da ne izađu pogrešne poruke
Obama pazi da ne izađu pogrešne poruke (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Islam

,

džihadisti

Barack Obama brzo se obrušio na izjave terorista da Zapad ratuje protiv islama, izjavivši na summitu posvećenom borbi protiv džihadista da su muslimanske zajednice, koje čine i intelektualci i vjerski čelnici odgovorne boriti se ne samo protiv pogrešnih interpretacija islama već i protiv laži o tomu da smo angažirani na sukobu civilizacija.

'Tvrdnja prema kojoj je Zapad u ratu s islamom obična je laž i na nama je da je odbacimo', rekao je američki predsjednik pred šezdesetak predstavnika zemalja koji su se sastali u Washingtonu. 'Taj je pojam temelj na kojemu teroristi grade svoju ideologiju i pokušavaju opravdati nasilje', kazao je.

Podsjetivši da je u rujnu 2014., na sastanku Opće skupštine UN-a u New Yorku pozvao na iskorjenjenje ekstremizma, američki predsjednik pozvao je sve prisutne da iznesu konkretne prijedloge o tomu na idućoj sjednici koja će se održati na jesen.

'Sjedinjene Države učinit će još više u borbi protiv ideologija koje siju mržnju. Danas vas pozivam da nam se u toj borbi pridružite', kazao je.

20.02.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh