Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2015. 08:01:00
HMM

Obama tvrdi da Zapad ne ratuje s islamom

Barack Obama u četvrtak je oštro kritizirao tvrdnju pripadnika nekih terorističkih organizacija, prema kojoj je Zapad u ratu protiv islama, jer je to 'obična laž'

Obama pazi da ne izađu pogrešne poruke
Obama pazi da ne izađu pogrešne poruke (Arhiva)

Barack Obama brzo se obrušio na izjave terorista da Zapad ratuje protiv islama, izjavivši na summitu posvećenom borbi protiv džihadista da su muslimanske zajednice, koje čine i intelektualci i vjerski čelnici odgovorne boriti se ne samo protiv pogrešnih interpretacija islama već i protiv laži o tomu da smo angažirani na sukobu civilizacija.

'Tvrdnja prema kojoj je Zapad u ratu s islamom obična je laž i na nama je da je odbacimo', rekao je američki predsjednik pred šezdesetak predstavnika zemalja koji su se sastali u Washingtonu. 'Taj je pojam temelj na kojemu teroristi grade svoju ideologiju i pokušavaju opravdati nasilje', kazao je.

Podsjetivši da je u rujnu 2014., na sastanku Opće skupštine UN-a u New Yorku pozvao na iskorjenjenje ekstremizma, američki predsjednik pozvao je sve prisutne da iznesu konkretne prijedloge o tomu na idućoj sjednici koja će se održati na jesen.

'Sjedinjene Države učinit će još više u borbi protiv ideologija koje siju mržnju. Danas vas pozivam da nam se u toj borbi pridružite', kazao je.

20.02.2015. 08:01:00
http://metro-portal.hr/obama-tvrdi-da-zapad-ne-ratuje-s-islamom/90149/