« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
NIJE NJIHOV STIL

Obama odbio objaviti fotografije mrtvog Osame bin Ladena

Likvidacija vođe Al-Kaide Osame bin Ladena bio je čin samoobrane, a on se nije ni pokušao predati, izjavio je u srijedu glavni državni odvjetnik Sjedinjenih Američkih Država Eric Holder

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Osama bin Laden

,

Barack Obama

Predsjednik Barack Obama odbija objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena jer bi mogle predstavljati opasnost za državnu sigurnost i mogle bi biti upotrijebljene u propagandne svrhe, rekao je u srijedu glasnogovornik Bijele kuće, prenosi Hina.

"Razgovarali smo o tome i potpunosti smo sigurni da je to on", rekao je Jay Carney pozivajući se na izjavu predsjednika Obame u emisiji "60 minuta" tv-kanala CBS. "Vrlo je važno spriječiti da fotografski dokazi postanu pokretač nasilja ili propagande. To nije naš stil. To za nas nije ratni plijen", dodao je Obama a prenio Carney. "Nema sumnje da je Bin Laden mrtav. Među članovima Al-Kaide neki sigurno sumnjaju da je mrtav. Ne mislimo da bi fotografija njegova tijela to promijenila", rekao je predsjednik, prenio je glasnogovornik Carney. "Nije u interesu nacionalne sigurnosti dozvoliti objavljivanje tih snimki, da bi, kao u prošlosti postale ikone koje služe za mobilizaciju protiv Sjedinjenih Država", rekao je Carney na dnevnoj konferenciji za novinare.

Likvidacija Osame bin Ladena čin samoobrane?

Likvidacija vođe Al-Kaide Osame bin Ladena bio je čin samoobrane, a on se nije ni pokušao predati, izjavio je u srijedu glavni državni odvjetnik Sjedinjenih Američkih Država Eric Holder. "To je opravdan čin državne samoobrane", kazao je Holder pred senatskim odborom za pravosuđe, navevši bin Ladenovo priznanje o sudjelovanju u napadima na New York, Washington i Pennsylvaniju 11. rujna 2011. "Da se predao, pokušao predati, mislim da bismo mi to očito prihvatili, ali ništa nije upućivalo na to da to želi učiniti i stoga je njegovo ubojstvo primjereno", kazao je Holder.

Također je dodao da će dokumentacija i informacije pronađene u bin Ladenovu skrovištu poslužiti da se na američki popis traženih terorista dodaju nova imena. Američki elektronički mediji objavili su u srijedu navečer da je administracija predsjednika Baracka Obame odlučila ne objaviti snimke akcije američkih specijalaca protiv Osame bin Ladena.

04.05.2011. 22:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dark
    06.05.2011. 13:41
    Osama Bin Laden u vrtu uzgajao marihuanu, pogledaj slike i video trave koju je uzgajao uz kelj i kupus.... http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/249-bin-laden-u-vrtu-uzgajao-marihuanu#249
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh