« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OPREČNA MIŠLJENJA

Obama podržao gradnju džamije i ne žali zbog toga

Obama se založio u petak za pravo da se podigne džamija blizu mjesta gdje su nekada stajali tornjevi blizanci u New Yorku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

muslimani

,

džamija

,

ernesto sabato

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu kako ne žali što je branio pravo muslimana da izgrade džamiju blizu mjesta napada 11. rujna u New Yorku, što izaziva oprečna mišljenja već pet dana u SAD-u.

>> SAD: Vođa demokrata u Senatu protiv gradnje džamije

"Odgovor je: ne žalim", kazao je Obama za tv postaju NBC koja ga je upitala o toj temi tijekom njegova posjeta jednoj obitelji u Columbusu (američka savezna država Ohio). Obama se založio u petak za pravo da se podigne džamija blizu mjesta gdje su nekada stajali tornjevi blizanci u New Yorku, u ime slobode vjeroispovijesti koju jamči Ustav. Te su izjave izazvale medijsku oluju i nevjericu obitelji žrtava napada, dok su brojni pripadnici republikanske oporbe, među kojima Sarah Palin, optužili predsjednika da se udaljuje od ostatka stanovništva.

Čak i bliski suradnici Obame, poput šefa demokrata u Senatu Harryja Reida, ogradili su se od njega po tom pitanju, strahujući od posljedica te polemike na njihovu popularnost dva i pol mjeseca prije ključnih parlamentarnih izbora. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 23:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh