« Život
objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana
ZNATE LI?

O čemu ovisi sreća u vezi?

Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost ipak ta koja jako pomaže u vezi... a ni brižnost nije na odmet

Sretna veza počiva na - ljubaznosti
Sretna veza počiva na - ljubaznosti (Arhiva)
Više o

veza

,

sreća

Sreća u vezi nešto je što svi želimo, pa pokušavamo pronaći kompatibilnu osobu prema znaku horoskopa, sklonostima, karakteru... no, znanstvenici tvrde da ona zapravo ovisi o drugim stvarima.

Istraživanje sa Sveučilišta Michigen pokazuje da ako imate partnera koji je ljubazan i brižan znači da ćete imati veću razinu zadovoljstva u vezi. Iako možda sanjate o partneru koji je kompatibilan, čini se da je ljubaznost nešto što pomaže u vezi. 

Istraživači su razgovarali s 2 500 heteroseksualnih parova koji su u braku oko 20 godina. Neurotičar, partner koji je tjeskoban ili depresivan je nešto oko čega su ljudi zabrinuti. Manje su bili zabrinuti oko karakternih osobina kao što je ekstrovertnost, otvorenost i prihvaćenost.

Ako ništa drugo, znanstvenici potvrđuju da u vezi trebamo tražiti i druge stvari osim kompatibnosti.

Ljubaznost potiče dublju komunikaciju, a to je put prema izgradnji kvalitetne veze. Ovi parovi su bili jasni: ljubaznost nadmašuje kompatibilnost ako želite biti u vezi na dulje staze. 

Iako se uvijek zagovara izgradnja veza na čvrstim temeljima kao što su poštovanje, povjerenje i iskrenost očito je da bismo i ljubaznost trebali staviti na vrh popisa

03.10.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh