« Život
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Koliko nam stvari zaista treba u životu?

Uobičajena priča o konzumerizmu i fetišu materijalnog pred kojim cijeli svijet kleči i klanja se... a ne bi trebao, niti izbliza...

Ehhh, da...
Ehhh, da... (Arhiva)
Više o

materijalizam

,

konzumerizam

Materijalizam i konzumerizam zavladali su svijetom, tu dvojbe nema - svi mi imamo mali milijun stvari koje nam zakrčuju domove, no ne pada nam ni na kraj pameti da ih se odreknemo jer, eto, to je stvar statusa...

No, treba li nam toliko toga? Kad malo bolje razmislite i krenete zbrajati što sve imate, a pritom se informirate o mogućnostima u modernom dobu, dolazimo do nevjerojatnog podatka - za normalan i ispunjen život dovoljno nam je oko - 300 stvari!

Kako smo došli do te brojke? Nismo sami računali, kontaktirao nas je David Wright s portala bestpicko.com i rekao da je napravio nešto sjajno - infografiku koja pokazuje koliko nam stvari treba u životu.

Pa da vidimo do kojih je brojki došao...

Odjeća i obuća - naravno da ovo ovisi o tome gdje živite, jer na Baliju ili Tajlandu možete imati jednu majicu, kratke hlače i japanke, to vam je dosta... no, u Britaniji ili Norveškoj će vam trebati daleko više, pa recimo da nam treba između 20 i 200 komada odjeće i obuće, što je definitivno najviše.

Osobna higijena - do deset komada, od četkice i paste za zube preko pribora za brijanje i par kremica...

Dokumenti - svi ih imamo i svima nam trebaju, no cca 5 predmeta u kojima ih držimo je savršeno dovoljno, a i manje...

Dodaci - tipa sunčanih naočala i sata, ne treba ih ne znamo koliko, do 5 je sasvim dovoljno

Elektronika - tu je David bio velikodušan pa je procijenio da nam treba između dva i deset predmeta, jer treba i raditi...

Torbe - ruksaci i slično, da spakirate sve svoje... do 5 komada

I... to je to, dragi naši. Sve ostalo što vam treba, od kuće i namještaja do automobila i svega između može se - iznajmiti, pa čak i u Hrvata. 

Stoga, sjednite i prebrojte svoje stvari - vrlo brzo ćete shvatiti da vam to ne ide ni izbliza tako brzo kako ste mislili na početku i da zapravo imate tisuće i tisuće stvari - koje vam NE TREBAJU!

Stoga, pogledajte Davidovu sjajnu infografiku i razmislite malo...

03.10.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh