« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

O čemu ovisi kvaliteta sna?

Evo što bismo trebali činiti, a što ne, kako bismo osigurali bolju kvalitetu sna, a pritom i bolje zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko

Po jutru se dan poznaje
Po jutru se dan poznaje (Pexels)
Više o

savjeti

,

san

,

kvaliteta sna

Brojni savjeti podsjećaju o važosti rutine prije spavanja o kojoj ovisi kvaliteta sna, no možda bismo o njima trebali ponovno razmisliti. Na kraju krajeva, navečer živimo u istom tijelu u kojem smo se ujutro probudili, tako da nema smisla biti do kraja uvjeren u to da će nekoliko minuta prije spavanja  u kojima se "pripremamo" za krevet, poništiti negativne utjecaje koje je ostatak dana ostavio na naš organizam.

Drugim riječima, naš san ovisi o tome kako o svojem fizičkom i mentalnom stanju brinemo tijekom cijeloga dana. Evo što bismo trebali činiti, a što ne, kako bismo osigurali bolju kvalitetu sna.

1. Tipka za odgađanje budilice...

...je nešto najgore što možete učiniti. Umjesto da pripremate mozak za radni dan, razmišljate o tome da vam ne zapravo ne da raditit što god bilo da trebate napraviti. Umjesto toga, trebali biste pojesti kvalitetan doručak za vrijeme kojeg biste se ujedno razbudili i mirno pripremili za dan pred vama. Ako jutro započnete bezvoljni, za očekivati je da ćete tako nastaviti i ostatak dana. 

2. Boravak u prirodi

Ako ste cijeli dan proveli u zatvorenom prostoru i sjedeći za stolom, najmanje što trebate je još malo boravka u zatvorenom, pa makar i u krevetu. Iskušajte drugačiju vrstu odmora - onoga na otvorenom.

3. Mobiteli i ostala tehnologija...

...neće vam pomoći mirno spavati. Televizija, laptop, tablet i mobitel pomoći će vašem mozgu da prije spavanja apsorbira veliku količinu podataka koje će mozak tijekom noći obrađivati. Vjerujete li uistinu da ste bilil izloženi samo informacijama koje će pridonijeti vašem emocionalnom i mentalnom miru? 

Piše: Andrea Holi
30.10.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh