« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ULAGANJE U BUDUĆNOST

NY Times pokreće naplatu za on-line izdanje

Američki dnevni list The New York Times objavio je plan po kojem će početi naplaćivati pretplatu od 15 dolara (80 kn) mjesečno, najčešćim korisnicima njegove internet stranice

Fotografija vijesti
Više o

New Yorku Times

,

naplata

,

online izdanje

Počevši od 28. ožujka, posjetitelji NYTimes.com moći će pročitati 20 članaka u mjesec dana bez plaćanja, što je ograničenje koje bi po čelnicima tvrtke trebalo osigurati prihode od pretplate najvjernijih čitatelja, a istodobno ne otjerati povremene posjetitelje koji čine veliku većinu prometa stranice.

Kada čitatelji kliknu na 21. članak, imat će mogućnost kupnje jednog od tri digitalna paketa vijesti - 15 dolara svaka četiri tjedna za pristup na web stranicu i aplikaciju za mobitel, 20 dolara za web pristup i aplikaciju za iPad, te 35 dolara za plan pristupa za sve, objavio je NY Times.

Svi pretplatnici koji primaju tiskano izdanje putem kućne dostave, uz cijenu od oko 50 dolara, imat će besplatan i neograničen pristup svim digitalnim platformama Timesa, osim za sada, e-čitačima kao što su Amazonov Kindle, te Nook, knjižare Barnes & Noble. Pretplatnici International Herald Tribunea, globalnog izdanja NY Timesa, također će imati slobodan digitalni pristup.

Arthur Sulzberger Jr., predsjednik tvrtke izdavača - New York Times Company, rekao je u svom godišnjem govoru zaposlenicima o stanju Timesa u četvrtak, da je taj potez "ulaganje u budućnost" koje će "omogućiti nove izvore prihoda kako bi se podržao nastavak novinarske misije lista i digitalne inovacije", a da se pritom zadrži njegova velika i rastuća publika te podrži snažno oglašivačko poslovanje. "Ovaj je sustav najnovija i najbolja demonstracija našeg uvjerenja o tome kuda ide budućnosti vrednovanja sadržaja - bilo da se radi o vijesti, glazbu, igricama ili drugom", rekao je Sulzberger.

U nastojanju da izbjegne odvraćanje od svoje web stranice što je moguće više od 30 milijuna čitatelja mjesečno, Times će omogućiti veći pristup ljudima koji dolaze na stranicu putem tražilica poput Google ili socijalnih mreža kao što su Facebook i Twitter. Posjetitelji stranice preko Googlea, imat će ograničenje od pet članaka na dan.



18.03.2011. 08:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    18.03.2011. 11:07
    to mogu pokušati samo najveći, svi ostali nemaju šanse uspjeti. čujem da i jutarnji uskoro uvodi plaćanje. buahahahahaha nebi im kunu dala za to senzacionalističko smeće.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh