« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SHIELD

NVIDIA predstavila svoj prvi uređaj za kućnu zabavu

Nova SHIELD Android TV konzola donosi 4K zabavu svakom domu - ima Tegra X1, Android TV OS i GRID igra-Streaming servis

SHIELD Android TV konzola
SHIELD Android TV konzola (NVIDIA)
Više o

NVIDIA

,

SHIELD Android TV konzola

NVIDIA je danas predstavila  NVIDIA® SHIELDTM,  prvu Android TM TV konzolu na svijetu koja donosi video sadržaje, glazbu, aplikacije i nevjerojatne igre u vaš dom.

"SHIELD će promijeniti način na koji uživamo u digitalnoj zabavi kod kuće," izjavio je Jen-Hsun Huang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke NVIDIA. "Riječ je o vrlo moćnom, učinkovitom i naprednom uređaju za kućnu zabavu koji donosi najbolje iskustvo korištenja Android TV-a, a može se transformirati i u ozbiljan gejming stroj. Uređaj je napravljen za igru."

Napravljen za igru

SHIELD koji dolazi sa SHIELD kontrolerom napravljen je za napredan gejming i predstavlja jedinstvenu platformu koja ima pristup velikom broju sjajnih igara.

Kao prvo, više od 50 Android naslova koji su optimizirani za SHIELD bit će dostupni za preuzimanje, uključujući i AAA naslove poput Crysis 3, Doom 3®: BFG EditionT i Borderlands: TPS. Oni se mogu igrati na žestokim brzinama zahvaljujući SHIELD Tegra X1 procesoru sa 256-jezgrenim GPU-om baziranim na Maxwell TM arhitekturi i 64-bitnom CPU-u.

Kao drugo, omiljeni AAA naslovi, uključujući igre na konzolama, mogu biti streamane uz pomoć GRID servisa za streaming zahtjevnih igara. Uz pretplatnu cijenu GRID će imati pristup za 50 naslova kao što su Batman: Arkham Origins, GRID 2 i Metro: Last Light Redux, s dodatnim naslovima koji će biti dopunjavani svaki tjedan.

Kao treće, GRID servis može biti korišten za kupnju i streaming novoobjavljenih AAA naslova poput Batman: Arkham Knight i The Witcher 3: Wild Hunt koji će biti dostupni kasnije tijekom godine.

Velika podrška od strane developera

Neki od vodećih developera i izdavača igara su odlučili podržati SHIELD i GRID servise.

"Nevjerojatna procesorska snaga Tegra X1 čipa nam je omogućila da prenesemo Doom 3: BFG na Android i jako smo uzbuđeni mogućnostima koje GRID donosi gejmingu." - Tim Willits, studio director, id Software.

"Ogromna snaga Tegra X1 procesora na Android TV platformi daje nam pristup daleko većoj publici i zadovoljstvo nam je da u partnerstvu s tvrtkom NVIDIA istražimo veliki broj uzbudljivih mogućnosti SHIELD-a kao što je recimo remaster klasičnog horora poput Resident Evil 5." - Jun Takeuchi, managing corporate officer, CAPCOM

"SHIELD je definitivno stvoren za gejming i zahvaljujući Tegra X1 procesoru imamo igru kao što je The Witcher: Battle Arena na samom SHIELD-u. Uz GRID možemo isporučiti nove hit igre fanovima istog trenutka." - Benjamin Lee, The Witcher: Battle Arena lead producer, CDPROJEKT.

Cijena i dostupnost

SHIELD će biti dostupan od svibnja s početnom cijenom na tržištu SAD-a od 199 $ u paketu s bežičnim kontrolerom. Opcijski dodaci uključuju dodatne kontrolere, daljinski upravljač i držač za okomitu orijentaciju konzole.

04.03.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh