« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
JOŠ JEDAN POŽAR

Nuklearka Fukushima ponovno gorila

Tvrtka Tokyo Electric Power izvijestila je da je još jedan požar izbio u zgradi reaktora 4, nuklearke Fukushima Daiichi, pogođene razornim potresom

Fotografija vijesti
Više o

Japan

,

požar

,

radijacija

,

Fukushima Daiichi

Japanska televizija NHK objavila je pozivajući se na komunalnu službu da je radnik vidio vatru oko 5,45 sati po lokalnom vremenu kod zgrade u kojoj je smješten reaktor 4 ali da nakon pola sata više nije bila vidljiva s udaljenosti od nekoliko desetaka metara, prenosi Hina. Tvrtka navodi da radnici ne mogu prići bliže mjestu događaja jer je radijacija na visokoj razini.

Utorak je također započeo s požarom u zgradi reaktora 4, pri čemu se oslobodila radijacija. Požar je tada izbio u bazenu s uskladištenim istrošenim gorivim šipkama, koji se nalazi u temeljima zgrade reaktora 4, isključenog radi inspekcije prije potresa.

Japanska nuklearna kriza u utorak se pogoršala nakon treće eksplozije i požara u četiri dana u nuklearki Fukushima Daiichi. Glasnogovornik japanske vlade izjavio je u srijedu da nije realno očekivati da će reaktor 4 postići kritičnost, prenosi Reuters.

16.03.2011. 08:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    16.03.2011. 10:45
    Neće ovo dobro završiti!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh