« Život
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
Problemi

Novopečeni roditelji - manje seksa, više svađe, kaže studija

Samo polovica parova provode vrijeme zajedno, a šest od deset parova je reklo da su im intimne veze opale otkad su dobili dijete

Ovakva idilična slika sve rijeđa
Ovakva idilična slika sve rijeđa (Shutterstock)
Više o

djeca

,

seks

,

roditeljstvo

,

svađa

,

majka

,

otac

Nova studija koju je objavio site za roditeljstvo, Yano, pokazuje da četri od desetk novih majci i očeva priznaje da pronalaze svog partnera manje atraktivnim nakon što dobiju dijete, dok 63 posto njih tvrdi da im je seksualni život opao.

Oko 61 posto parova se svađa oko stila roditeljstva, a više od trećine kaže da se svađa češće nakon imanja djeteta: nekim ženama smeta mužev pristup očinstvu, vjerujući da trebaju preuzeti više odgovornosti, muževi se više žale na stil roditeljstva.

Još jedna od većih tema za svađanje su i kućanski poslovi te tko će ih obavljati. To je uzrok svađa kod 41 posto brakova.

Financijski pritisak koji novo dijete stvar je uzrok svađa kod više od pola parova, a šest posto se rastalo i prije rođenja djeteta.

Ni seksualni život novih roditelja nije bolje prošao. Samo polovica parova provode vrijeme zajedno, a šest od deset parova je reklo da su im intimne veze opale otkad su dobili dijete: 28 posto se seksaju jednom mjesečno, pet posto jednom godišnje, a sedam posto niti jednom od dolaska djeteta.

Patrick Wanis, life coach, kaže kaok roditelji ne bi smjeli žrtvovati svoju vezu radi djece te im savjetuje kako ipak svoj brak stave na prvo mjesto: „Djeca rastu i kućanstvima sa otvorenom ljubalju i prvrženošću između roditelja, ali kad se roditelji zanemare, djeca će eventualno patiti kako se brak raspada."

Jo Hemmings, psihologinja, tvrdi da kad se dogodi tranzicija od ljubavnika do oca i majke, sve se mijenja, od načina na kojih ih društvo gleda pa do prioriteta i količine slobode koju imaju.

10.07.2012. 21:33:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh