« Film
objavljeno prije 14 godina

Novo u zagrebačkim kinima - od 13. svibnja 2010.

POGLEDAJTE TRAILERE: Robin Hood ponovo pljačka bogate, a u Parizu se rađa nova ljubav

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

novo kina

,

loš dan

,

PIN

U kinima vas čeka dijete pete uzastopne suradnje Crowe-Scott, "Robin Hood", film koji otvara ovogodišnji filmski festival u Cannesu. Oni koji nisu ljubitelji sherwoodskog junaka i koji preferiraju nježniju tematiku svakako trebaju pogledati film "Jack i Jill", romantičnu priču o neobičnom načinu pronalaska prave ljubavi u kojoj glume Justin Bartha i Melanie Laurent.

Osim toga, u Cinestaru i Movieplexu još uvijek stignete pogledati nekoliko popularnih naslova.

Šumski junak

Oskarovac Russell Crowe glumi pravu legendu u novom avanturističkom spektaklu redatelja Ridleyja Scotta - Robin Hood! U 13. stoljeću u Engleskoj Robin i njegova banda odupiru se korupciji u lokalnom selu i pokreću pobunu protiv Krune koja će zauvijek promijeniti svijet. Bez obzira misli li se o njemu kao lopovu ili junaku, jedan čovjek će postati vječni simbol borbe za slobodu svih ljudi.

Film „Robin Hood" kronologija je života vještog strijelca od njegovih početaka u vojsci Kralja Richarda u kojoj se borio protiv Francuza, preko zaljubljivanja u prekrasnu Marion (dobitnica nagrade Oscar Cate Blanchett) pa sve do okupljanja bande koja će se svojim ubojitim vještinama pokušati oduprijeti pohlepi onih najbogatijih kako bi darovali siromašnima...

Epski spektakl „Robin Hood" predstavlja petu zajedničku suradnju vizionarskog redatelja Ridleyja Scotta i jednog od najboljih glumaca današnjice Russella Crowea koja je započela još 2000. godine filmom „Gladijator" koji je osvojio čak 5 nagrada Oscar (uključujući onu za najbolji film), a sam film „Robin Hood" zasigurno će postati jedan od najvećih kino hitova posljednjih godina!

Film se prikazuje sa pauzom od 15 minuta

Očekivanja su velika. Robin Hood otvara Cannes, a to govori dovoljno za sebe. Kritičari vole Crowea, vole i Scotta, a to je sasvim logično uzme li se u obzir da je manje-više sve čega se ovaj dvojac prihvati neka vrsta uspješnice. Film pogledajte u movieplexi ili Cinestaru od četvrtka, 13. svibnja.

Voljeti nepoznatog

26-godišnja Chloe pomalo je razočarana svojim životom u Parizu: između energičnih susjeda, tračerskih kolega i prepametnih zaposlenika DVD shopa u kojem radi, Chloe se teško pronalazi. S druge strane, 30-godišnji Jack je Amerikanac kojeg je voljena djevojka upravo ostavila, ali on je svejedno sretan, jer je upravo osvojio putovanje u Pariz! Nevjerojatnim spletom okolnosti Chloe će se domoći Jackovog izgubljenog kovčega i zaljubiti u njegov sadržaj.

Uskoro će se Chloe zaljubiti i u samog Jacka, premda ga nikada nije upoznala, niti vidjela. Uvjerena da je on muškarac njezinih snova, učinit će sve što je u njezinoj moći da ga pronađe... Glavne uloge u ovoj romantičnoj komediji glume Justin Bartha (zvijezda filmskog hita „Mamurluk") i Melanie Laurent (prekrasna Shosanna iz „Nemilosrdnih gadova").

Prema većini kritičara film ljubav prikazuje u idealiziranom obliku što može biti njegova najslabija, ali i najjača karika obzirom da se publici u posljednje vrijeme nudilo zaista malo kvalitetnih filmova ljubavne tematike. Glumačke izvedbe dobile su sjajne ocjene, ali sama priča ne bi bila potpuna da radnju svojom romantičnom klimom ne upotpunjuje sam grad Pariz. Bilo kako bilo, gledatelji svoj sud mogu donijeti od 13. svibnja ako film pogledaju u Cinestaru.

12.05.2010. 15:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh