« Film
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ZLATNA PALMA

Robin Hood otvara 63. filmski festival u Cannesu

Željno se iščekuju i filmovi Woodyja Allena "You will meet a tall dark stranger" te Olivera Stonea "Wall Street 2"

(Wikipedia)
Više o

Cannes

,

Russel Crowe

,

Robin Hood

,

Ridley Scott

,

Woody Allen

,

Oliver Stone

,

canneski festival

Američki film "Robin Hood" redatelja Ridleyja Scotta, s Russellom Croweom i Cate Blanchett u glavnim ulogama, otvorit će 63. filmski festival u Cannesu koji počinje u srijedu navečer a završava 23. svibnja.

Film će se prikazati izvan konkurencije za glavnu nagradu festivala - Zlatnu palmu. U službenom programu naći će se ove godine 18 filmova a za tu je prigodu akreditirano više od 4500 novinara.

Žirijem predsjedava američki redatelj Tim Burton, a pomoćnici će mu biti glumci Benicio del Toro, Kate Beckinsale i Giovanna Mezzogiorno te glazbenik Alexandre Desplat.

"Robin Hood", koji se u hrvatskim kinima počinje prikazivati u četvrtak, 13. svibnja, udružuje četvrti put Scotta i njegova omiljenog glumca Russella Crowea, ovog puta ujedno i koproducenta.

Crowe preuzima ulogu legendarnog junaka mnogo puta utjelovljenu na velikom ekranu. Već 1922. glumio ga je Douglas Fairbanks, potom Errol Flynn a u novije vrijeme Sean Connery te zadnji Kevin Costner.

Nova verzija bavi se počecima karijere tog slavnog bandita a scenarij potpisuje čuveni Brian Helgeland, autor "L.A. povjerljivo" i "Mistične rijeke".

Među filmove koji se ove godine u Cannesu iščekuju s najviše nestrpljenja spadaju novi uradci Woodyja Allena "You will meet a tall dark stranger" te Olivera Stonea "Wall Street 2".

Prošle godine Zlatnu palmu osvojila je "Bijela vrpca" Austrijanca Michaela Hanekea.(hina/metro-portal)

12.05.2010. 12:50:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh