« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BAND OF JOY

Novo izdanje iz tvornice bivšeg Zeppelina Roberta Planta

Nakon trogodišnje stanke i nagrađivanog Rasing Sanda, Robert Plant se vraća s novim albumom

Band Of Joy
Band Of Joy (Robert Plant)
Više o

Robert Plant

,

Led Zeppelin

,

novi album

,

drekavac

Robert Plant se ponovno vratio, sada s albumom Band Of Joy koji je objavljen 13. rujna, nakon trogodišnje stanke koja je uslijedila nakon posljednjeg, šest puta Grammyjem nagrađenog albuma Raising Sand iz 2007. godine.

Osvojite Band Of Joy na Metro portalu!

Band Of Joy je skupina u kojoj je Plant pjevao dok ga nisu 'uzeli' Zeppelini. Bend je osnovan 1966. godine u West Bromwichu blizu Birminghama, dva puta se raspadao pa isto toliko puta vraćao, no uspio je snimiti tek nekoliko demo pjesama, a u konačnici se definitivno razišao u svibnju 1968. godine.

robert_plant_photo_1_universal_music.jpg
Robert Plant

U autentičnom americana stilu, album je u snimljen koprodukciji Planta i legende Nashvilla, gitarista Buddyja Millera. "Buddy je sastavni dio ovog albuma, možete osjetiti njegov trag u svim instrumentima", objašnjava Plant. "Buddyjev doprinos albumu je ogroman. Vratio nas je u 50-te uz rockabilly, pjevanje ribara i sve velike country stvari, te spojio sa soulom i R&B iz Memphisa."

Osim Millera, Band of Joy uskrsnuli su: multi-instrumentalist Darrell Scott, koji svira mandolinu, gitaru, bendžo; country pjevačica Patty Griffin, koji dodaje glavni vokal na Plantove vodeće dijelove, dok je Byron House odsvirao bas, a udaraljke je svirao Marco Giovino.

Band of Joy nam pruža jedinstvene nove interpretacije pjesama iz širokog spektra izvora. Album započinje s  'Angel Dance' Los Lobosa. Na albumu se pojavljuju county gospel stil koji transformira soul klasik 'Falling In Love Again' iz šezdesetih. 'Satan Your Kingdom Must Come Down' karakterizira bendžo dionica, a 'Central Two-0-Nine' dolazi u blueserskom stilu.

Robert Plant i Band of Joy od srpnja se nalaze na američkoj turneji.

Band Of Joy je najeklektičniji dosadašnji rad Roberta Planta. U karijeri koja je neprestano obilježena neočekivanim, to je album na kojem se prožimaju brojni utjecaji, a emocinalna dubina je duboka poput oceana. Band Of Joy je uzevši u obzir istraživanja 'Raising Sanda' otiša u neku sasvim novu i nepoznatu sferu.

22.09.2010. 11:13:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh