« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PEACE SIGN

Richie Kotzen u studenom stiže u Zagreb

Jedan od najboljih svjetskih gitarista u sklopu svoje Peace Sign turneje dolazi i u Zagreb

Richie Kotzen
Richie Kotzen (Richie Kotzen official)
Više o

Zagreb

,

Boogaloo

,

koncert

,

Fender

,

turneja

,

raketni sustav jars

,

24. rujna

,

rođeni 24. rujna

Jedan od najboljih svjetskih gitarista, Richie Kotzen, nastupit će 18. studenog u Zagrebu u klubu Boogaloo u okviru svoje ovogodišnje svjetske 'Peace Sign' turneje.

Vješto balansirajući između različitih glazbenih stilova, od rock-a i blues-a do jazz-a i fusiona, od pop-a do soul-a Kotzen je na sceni već 20 godina kao gitarista, kompozitor i tekstopisac. Osim što je sagradio vrlo uspješnu solo karijeru, našao je vremena i za pisanje glazbe, snimanje i sviranje sa glazbenicima različitih stilova, kao što su pop rock bandovi Poison i Mr.Big,  jazz/fusion bandovi kao Vertu feat. Kotzen, ali i jazz legende Stanley Clarke i Lenny White. Rolling Stones izabrali su upravo Richie Kotzen-a 2006. za support na japanskom dijelu svoje 'A Bigger Bang Tour'.

Uskoro dijelimo ulaznice!

kotzen-promo2__249.jpg
Richie Kotzen

Kao plodan tekstopisac, Richie je napisao nekoliko pjesama koje su postale hit single-ovi diljem svijeta. Njegova pjesma 'Stand', napisana dok je bio član Poison-a za album 'Native Tongue', ušla je u top 20 Billboard liste. Dok je radio s grupom Mr. Big, Richie je doživio još jednu prekretnicu, nakon što je njegova pjesma 'Shine' stigla do prvih mjesta top ljestvica u Europi i Japanu.

Richie je upravo izdao svoj 20. samostalni album, pod nazivom 'Peace Sign'. Nastavak je to sjajnog niza albuma i turneja diljem svijeta, od stadiona, festivala do malih klubova. 'Peace Sign Tour' obići će nekoliko kontinenata, uključujući obje Amerike, Europu i Aziju.

Kotzen je jedan od rijetkih umjetnika kojem je kompanija Fender ukazala čast kreiravši čak dva 'signature' modela gitara s njegovim imenom, a njegov Telecaster i dalje je najprodavaniji 'signature' model za Fender Japan. Njegov potpis nosi i RK100 Cornford pojačalo koje je 2005. proglašeno gitarskim pojačalom godine u Velikoj Britaniji, a tvrtka Zoom je 2009. predstavila njegovu 'signature' efekt pedalu.

Sve ovo Richie skromno komentira: 'Sviranje na turnejama i stvaranje glazbe je moj život. To je sve što sam ikada radio. Jako sam zahvalan svim ljudima širom svijeta koji su mi to omogućili'.

Ulaznice možete kupiti u sistemu eventima.

22.09.2010. 11:53:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh